Επίσκεψη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση στον Ο.Λ.ΗΓ.



Τη Δευτέρα 05/09/2016, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέα Νταή με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ο κ. Νταής ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών της Β’ Φάσης και τη λειτουργία αυτών.

Όσον αφορά την Β’ Φάση ήδη λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες ο Τερματικός Σταθμός 2, καθώς και οι ανάλογοι λιμενικοί χώροι (προβλήτες, χώροι στάθμευσης κλ.π.). Επίσης τις τελευταίες μέρες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μετατόπισης των φωτοσημαντήρων του διαύλου ναυσιπλοΐας του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην οριστική προβλεπόμενη θέση τους, πραγματοποιήθηκε η χαρτογράφηση και θα ακολουθήσει η ένταξη του νέου διαύλου στους επίσημους Ναυτικού Χάρτες.

Τόνισε παράλληλα, ότι ήδη δρομολογούνται ενέργειες για απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης των έργων της Γ1 φάσης που αφορά το εμπορικό τμήμα του λιμένα.

Σχετικά με το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου (Εμπορευματικού Κέντρου) Θεσπρωτίας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πορεία του έργου Adri-up, καθώς και τα επόμενα βήματα. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των προβλεπόμενων διαδικασιών και η συστράτευση των δυνάμεων για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Συζητήθηκε επίσης εκτεταμένα, το θέμα της Χερσαίας Ζώνης και η από κοινού αντιμετώπιση μιας αρνητικής χρονίζουσας κατάστασης με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να επιλυθούν όλα εκείνα τα ζητήματα που εκκρεμούν, προς όφελος της πόλης της Ηγουμενίτσας και των πολιτών. Κύριο μέλημα όλων, η ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και η βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα.

Ένα ακόμη ζήτημα ήταν οι δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας. Η φετινή χρονιά σηματοδοτήθηκε από την σταθερή άφιξη του πλοίου Thomson Celebration, χωρητικότητας 1259 επιβατών. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Οργανισμού Λιμένος για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους θα είναι μεθοδικές και εντατικές, ώστε να αποφέρουν τα αναμενόμενα.

Ήδη έχουν γίνει κάποιες επίσημες επαφές και έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με εταιρίες του κλάδου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως σημείο προορισμού.

Η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού για την συντονισμένη προώθηση τόσο του τουρισμού της περιοχής όσο και την ανάδειξη του Λιμένα άλλα και της Θεσπρωτίας σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, θα είναι σταθερή και συνεχιζόμενη. Η πρόοδος σε όλους τους τομείς θα έρθει μέσα από την συνεργασία. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.
Επίσκεψη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση στον Ο.Λ.ΗΓ. Επίσκεψη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση στον Ο.Λ.ΗΓ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.