Σε δικαστικές περιπέτειες ο δήμαρχος Πάργας

 

Αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες που έρχονται από το παρελθόν θα βρεθεί ο Δήμαρχος Πάργας και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Αντώνης Νάστας. Μαζί με τον πρώην δήμαρχο Φαναρίου Γιώργο Καούρη και τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και οι τρεις, μετά από βούλευμα του Συμβουλίων Εφετών Ιωαννίνων παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για μια υπόθεση που αφορά την μη υπεράσπιση του τέως Δήμου Φαναρίου σε διεκδικήσεις από πολίτες, οικοπέδων που ήταν δημοτικές εκτάσεις.

Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και η δικάσιμος έχει οριστεί στις 18 Οκτωβρίου.

Για αρκετά χρόνια στον πρώην δήμο Φαναρίου, λειτουργούσε ένα περίεργο σύστημα, με αρκετούς πολίτες να βρίσκονται τελικά με εκτάσεις γης, τις οποίες είχαν διεκδικήσει δικαστικά, χωρίς στα δικαστήρια αυτά να παρίσταται ο δήμος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Έτσι δημοτικά ακίνητα πέρασαν σε ιδιώτες, χωρίς να λείπουν από τη λίστα και επώνυμοι της περιοχής.

Στο βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται οι τρεις, μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

στο Καναλάκι Πρέβεζας (έδρα του πρώην Δήμου Φαναριού, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2007 έως 16-10-2007, ο κ. Νάστας ενώ ήταν υπάλληλος κατά την έννοια του άρθρου 263 Α περ. α' Π.Κ. και συγκεκριμένα δήμαρχος του άνω Δήμου και αρμόδιος για την διαχείριση και προστασία της δημοτικής περιουσίας, με περισσότερες από μία πράξεις, που αποτελούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, εν γνώσει του και μεταχειριζόμενος ιδιαίτερα τεχνάσματα ελάττωσε προς όφελος τρίτων τη δημοτική περιουσία, της οποίας η διαχείριση της ήταν εμπιστευμένη και η ελάττωση αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερης συνολικά των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

Ειδικότερα ενώ ασκήθηκαν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας αναγνωριστικές αγωγές κυριότητας κατά του Δήμου, λόγω χρησικτησίας, αφορώσες συνεταιρικές (δημοτικές)-κληρουχικές εκτάσεις, επί των οποίων δεν χωρούσε χρησικτησία, κατά τη συζήτηση των οποίων, κατά το χρονικό διάστημα από 22-9-2006 έως 14-12-2006, ο Δήμος, από υπαιτιότητα του πρώτου κατηγορουμένου Γεωργίου Καούρη, δεν παραστάθηκε στο Δικαστήριο, με συνέπεια μη προβαλλόμενων νομικών και πραγματικών ισχυρισμών και κυρίως εκ της ερημοδικίας του να γίνουν δεκτές οι αγωγές, με την αναγνώριση της κυριότητας των εναγόντων επί των ακινήτων αυτών, με επακόλουθο τη ζημία του Δήμου, κατά την αξία των ακινήτων προς όφελος τρίτων, ο κατηγορούμενος αυτός, ως δήμαρχος και κατά νόμο αρμόδιος, μετά την έκδοση των αποφάσεων αυτών και την έγκυρη επίδοσή τους στο Δήμο και μάλιστα προσωπικά στον ίδιο, δεν προέβη σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προς ανατροπή τους και συγκεκριμένα δεν εισηγήθηκε την άσκηση ενδίκων μέσων ή βοηθημάτων κατ' αυτών, στην αρμόδια Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου (άρθρ. 103 § 2 στ' ν. 3463/2006), όπως είχε υποχρέωση, αλλά απέκρυψε τούτο εν γνώσει ότι κατ΄αυτό τον τρόπο επερχόταν ζημία στην περιουσία του Δήμου, με αποτέλεσμα να καταστούν αυτές αμετάκλητες και να υποστεί ζημιά ο Δήμος στην περιουσία του.
 
Σε δικαστικές περιπέτειες ο δήμαρχος Πάργας Σε δικαστικές περιπέτειες ο δήμαρχος Πάργας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.