Φιλιάτες: Η επένδυση ανακύκλωσης … μας τελείωσε;




Η πολύπαθη και σοβαρότερη βιομηχανική επένδυση που είχε γίνει ποτέ στη Θεσπρωτία, από φέτος μπαίνει σε άλλη κατηγορία- της μεγαλύτερης αποθήκης της Ηπείρου ίσως, αφού το στεγασμένο εμβαδόν είναι περί τα 40 στρέμματα.

Η 20χρονη λειτουργία της σαν Κλωστοϋφαντουργία, από το 1975 έως το 1995 έδωσε πνοή στην μαραζωμένη επαρχία Φιλιατών και βοήθησε την οικονομία όλης της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου ακόμη, με τους εργαζόμενους τη; να φτάνουν και τους 625 κάποιες εποχές.

Η Επιχείρηση πωλήθηκε το 1992-3 -κυβέρνησης Μητσοτάκη- στον Αργυρό κι έφυγε από τις κρατικές προβληματικές. 
 
Ο νέος ιδιοκτήτης προσπάθησε για 2 χρόνια περίπου να την λειτουργήσει με το παλιό αντικείμενο αλλά δεν τα κατάφερε, κι έτσι το 1995 την έκλεισε οριστικά σαν Κλωστοϋφαντουργίας και πούλησε τα μηχανήματα της. 
 
Αφού πέρασαν 15χρόνια αδράνειας, ο ιδιοκτήτη κ. Αργυρό, προσπάθησε να αλλάξει πορεία κι έτσι πριν 3-4 χρόνια ξεκίνησε νέα εταιρία την FILIA με στόχο να στήσει εργοστάσιο Ανακύκλωσης πλαστικών κλπ Αρωματικά φυτά και άλλα. 
 
Με χαρές και πανηγύρια και αρχική πρόβλεψη για 25 εργαζόμενους, το θέμα έδωσε μεγάλη χαρά κι ελπίδα στην τοπική κοινωνία, αλλά φευ. 
 
Από τον πρώτο καιρό κάτι έδειχνε ότι δεν θα πάει καλά και αυτό δεν άργησε να φανεί.

Σήμερα μάθαμε από έγκυρες πηγές ότι ήλθαν πρόσφατα οι Ιταλοί ¨ιδιοκτήτες¨ των μηχανημάτων ανακύκλωσης τα φόρτωσαν και τα πήραν- λέγετε ότι τα πήγαν σε επιχείρηση της Μακεδονίας.
Φιλιάτες: Η επένδυση ανακύκλωσης … μας τελείωσε; Φιλιάτες: Η επένδυση ανακύκλωσης … μας τελείωσε; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.