Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 εντάχθηκε η συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννιτών





Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020" θα συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) των Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες σε 80 συνολικά άτομα. 
 
Οι σχετικές αποφάσεις ένταξης, έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αφορούν τα:

«Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 211.633,86 ευρώ.

Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, των δυο ΚΗΦΗ του ΝΠΔΔ Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός (ΠΑΚΠΠΟ) του Δήμου Ηγουμενίτσας, που λειτουργούν στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλαταριάς και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας από το 2013.

Η συγκεκριμένη πράξη θα παρέχει υπηρεσίες σε 50 ωφελούμενους. Η χρηματοδότηση αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού των δύο ΚΗΦΗ (μια Νοσηλεύτρια, μια Κοινωνική Φροντίστρια, μια Βοηθητικό προσωπικό και έναν Οδηγό στο ΚΗΦΗ Πλαταριάς και μια Κοινωνική Φροντίστρια στο ΚΗΦΗ Πέρδικας), αλλά και την πρόσληψη νέου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων στις ειδικότητες:

- ενός Κοινωνικού Φροντιστή και 2 άτομα εξωτερικούς συνεργάτες (γιατρός και φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πλαταριάς, και

- ενός Κοινωνικού Φροντιστή, ενός Νοσηλευτή, ενός ατόμου Βοηθητικό προσωπικό και 2 άτομα εξωτερικούς συνεργάτες (γιατρός και φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πέρδικας

«Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 106.004,03 ευρώ

Το έργο αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, του ΚΗΦH του ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών.

Αντικείμενο είναι η παροχή από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Ιωαννιτών, υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Η πράξη θα συνεχίσει παρέχει υπηρεσίες σε 30 ωφελούμενους στη δομή του Δήμου Ιωαννιτών.

Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης Πράξης αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας ως 30% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού. Το ΚΗΦΗ Δήμου Ιωαννιτών στελεχώνεται από μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό, μια ΤΕ Νοσηλεύτρια, δύο ΔΕ Κοινωνικούς Φροντιστές, μια ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών.
Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 εντάχθηκε η συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννιτών Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 εντάχθηκε η συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννιτών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.