Αύριο η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2016» από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά





Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών με θέμα: «H προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους». 

Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 10:30πμ στο Έλος Καλοδικίου (Κιόσκι) και την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 9.30πμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά Πρέβεζας. 

Ο γενικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικοί τους διάδρομοι.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
· εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια του φορέα
· περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων,
· παρουσιάσεις,
· ζωγραφική,
· χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες,
που θα προσφέρουν στους μικρούς φίλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International.

Αύριο η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2016» από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά Αύριο η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2016» από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.