Παραμυθιά: Ο Λάμποβος 32 χρόνια πριν… (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα ταξίδι στο παρελθόν μας προσφέρει το βίντεο του Δημήτριου Μπρέστα που παρουσιάζει τον Λάμποβο της Παραμυθιάς του 1984.

Τότε που η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς διάνυε τα τελευταία χρόνια και ως ζωοπανήγυρη, με τον Γαλατά να φιλοξένει τα άλογα και τα γαϊδουράκια που όλοι θυμόμαστε να πωλούνται στον Λάμποβο. 

Τότε που η εμποροπανήγυρη πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Παραμυθιάς, ίσως όχι με την σημερινή οργάνωση αλλά σίγουρα με περισσότερο κέφι. 
Τότε που εκτός από τα γνωστά εμπορεύματα, πουλιόνταν και τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα, που άλλα είναι μαζί μας ακόμα και άλλα τα θυμόμαστε μονό από παλιές φωτογραφίες και βίντεο. 
Ένα βιντεο με τον Λαμποβο με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον που μας γεννά μνήμες και που σε οσους τον ζούσαμε μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα.


 
Παραμυθιά: Ο Λάμποβος 32 χρόνια πριν… (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραμυθιά: Ο Λάμποβος 32 χρόνια πριν… (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.