Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε, μετέφερε και αποθήκευε προς περαιτέρω διακίνηση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης - Κατασχέθηκαν 38 κιλά κάνναβης




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, εγκληματική ομάδα που εισήγαγε στη Χώρα μας ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Συνελήφθησαν, στις 14-10-2016 στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 23 και 25 ετών ενώ αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Αλβανία, μετέφερε και αποθήκευε με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στο εσωτερικό της Χώρας μας, ποσότητες κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της σπείρας και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ήταν κυρίως επιφορτισμένος με την παραλαβή των ναρκωτικών που είχαν εισαχθεί από τον υπήκοο Αλβανίας συνεργό του, από σημείο της παραμεθορίου του νομού Ιωαννίνων και εν συνεχεία τα απέκρυπτε σε κοντινά δυσπρόσιτα σημεία. Ακολούθως με την βοήθεια του 22χρονου, παραλάμβαναν τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης από τα σημεία απόκρυψης και τις μετέφεραν στην Αθήνα, με τον τελευταίο να κατέχει τον ρόλο του προπομπού στο δρομολόγιο.

Σε δασική περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, μετά από έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Α.Δ. Ιωαννίνων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν αποκρύψει οι δράστες, βάρους -38- κιλών και -200- γραμμάριων. Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή. 

 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε, μετέφερε και αποθήκευε προς περαιτέρω διακίνηση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης - Κατασχέθηκαν 38 κιλά κάνναβης Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε, μετέφερε και αποθήκευε προς περαιτέρω διακίνηση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης - Κατασχέθηκαν 38 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.