Ηγουμενίτσα: Πλατείες στο Λαδοχώρι γέμισε με μπάζα ο εργολάβος της 49 Μαρτύρων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Μετά από παράπονα πολιτών που ζουν στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, επισκεφθήκαμε τη Δευτέρα την περιοχή και συνομιλήσαμε μαζί τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ο εργολάβος που κατασκεύασε την οδό 49 Μαρτύρων, εναπόθεσε τα μπάζα που αφαίρεσε από το προηγούμενο οδόστρωμα, πάνω σε 3 πλατείες του χωριού, στις οποίες κανονικά θα έπρεπε να ακούγονται παιδικές φωνές.

 

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του thespro.gr επιβεβαιώνουν τις παραπάνω καταγγελίες .

Στο σημείο καταγράψαμε από κομμάτια άσφαλτο, λάστιχα φορτηγών, κάθε είδους υλικά εργοταξίου, μέχρι και σωλήνες που ελπίζουμε να μην είναι από καρκινογόνο αμίαντο.


Σε τρία σημεία, εκεί που στο σχέδιο πόλεως είναι χωροθετημένες πλατείες και πάρκα προς όφελος των πολιτών, τα συσσωρευμένα μπάζα έχουν δημιουργήσει μικρά βουνά (κλείνοντας μέχρι και δρόμους), τα οποία έχουν πλέον αποκτήσει και βλάστηση, αφού βρίσκονται στο σημείο πάνω από 2 χρόνια.

Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει προφορικά τα παράπονά τους, με τα οποία ζητούν την απομάκρυνση των υλικών, τόσο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρώην πρόεδρο της κοινότητας Λαδοχωρίου κ. Ηλία Λώλη, όσο και στον σημερινό πρόεδρο της κοινότητας κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο, πριν από μήνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

"Τους καλοκαιρινούς μήνες, εκεί που θα έπρεπε να παίζουν τα παιδιά μας, έκοβαν βόλτες μόνο φίδια και ποντίκια" μας δήλωσε ένας από τους κατοίκους.

Το πρόβλημα γίνετε πιο έντονο κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς τα χώματα από τα βουνά των μπάζων, φτάνουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας είναι ένας από αυτούς που εδώ και μήνες, μαζί τους κατοίκους, προσπαθεί να απομακρύνει τα μπάζα από τις πλατείες του χωριού του, με τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής να μην έχουν δώσει έως σήμερα κάποια λύση.


Στις 14 Ιουλίου 2016, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρυσικόπουλος, είχε προβεί, με έγγραφό τους προς το Δήμο Ηγουμενίτσας, σε καταγγελία κατά του εργολάβου κ. Σαρακατσάνου, με την οποία ζητούσε την άμεση απομάκρυνση των υλικών.
Μάλιστα προειδοποιούσε πως σε αντίθετη περίπτωση, κάτοικοι της περιοχής , θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αντέδρασε προωθώντας απλά στις 18 Ιουλίου στον εργολάβο, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών, την καταγγελία του προέδρου της κοινότητας.


Αλήθεια, μπορεί να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή, ποιος έδωσε αρχικά την άτυπη άδεια στο εργολάβο να χρησιμοποιήσει τις πλατείες στο Λαδοχώρι, σαν να ήταν ιδιωτικό του οικόπεδο.
Γιατί αυτά που φτάνουν στα αφτιά μας, κάνουν λόγω για έναν από τους αντιδημάρχους της.

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσει, για τα μέτρα που έχει λάβει σήμερα, τρεις μήνες μετά, εφόσον ο εργολάβος δεν έχει συμμορφωθεί, στις υποδείξεις των Τεχνικών Υπηρεσιών της.

Διότι, πολύ φοβόμαστε, πως τώρα που το έργο της 49 Μαρτύρων ολοκληρώθηκε και ο εργολάβος έχει απομακρυνθεί από την περιοχή, θα χρειαστεί να πληρώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, είτε μέσω διαγωνισμού (λέμε τώρα) ή με την προσφιλή τακτική της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής, την απ' ευθείας ανάθεση, άλλον εργολάβο ή ακόμα και τον ίδιο, για την απομάκρυνση των μπαζών.


Ηγουμενίτσα: Πλατείες στο Λαδοχώρι γέμισε με μπάζα ο εργολάβος της 49 Μαρτύρων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Πλατείες στο Λαδοχώρι γέμισε με μπάζα ο εργολάβος της 49 Μαρτύρων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.