Για 4η χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας




Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες στις σχολικές τάξεις, μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. 
Ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν.
Το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" δημιουργήθηκε το 2011 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ, η οποία έχει και τα πνευματικά δικαιώματα, με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ευχαριστούμε την ΠΥΡΝΑ για την προσφορά, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Χριστίνα Τσώνη, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 
Οι πρώτοι σάκοι με θεματολογία Μυθολογία και Φιλία βρίσκονται από σήμερα στο Δημοτικά Σχολεία Μαργαριτίου και Πέρδικας. 
Ευχόμαστε στους μαθητές καλό ταξίδι στη γνώση!
Αντιγόνη Φίλη
Περιφερειακή Σύμβουλος

 
Για 4η χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας Για 4η χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.