Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο




Σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου (Δευτέρα 10 Οκτώβρη 2016) αξίζει να τονίσουμε τα παρακάτω:

1. Καταψηφίσαμε τον «απολογισμό ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης» τονίζοντας για ακόμη μια χρονιά τον χαρακτήρα που έχει αποκτήσει η τοπική διοίκηση ως «μακρύ χέρι» του κεντρικού κράτους. Η Δημοτική Αρχή και της περιοχής μας κινείται και αποφασίζει με βάση τα μνημόνια και τους νόμους που εξυπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές, πράγμα που το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Ως παράταξη, αφοσιωμένοι στο δίκαιο των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, δε μπορούμε στο παραμικρό να συναινέσουμε σε τέτοιες λογικές.

2. Καταθέσαμε και προωθήσαμε ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας σχετικά με την τροπολογία για τις ισχύουσες ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων του Δήμου και την λήξη αυτών, πράγμα που σημαίνει απόλυση για κάποιους εργαζομένους. Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σύσσωμοι απέρριψαν το ψήφισμα, όπως και κάποιοι της μείζονος αντιπολίτευσης, αν και τελικά το μετέθεσαν σε άλλη συνεδρίαση… Δυστυχώς ή ευτυχώς βρισκόμαστε σε διαφορετικές όχθες του ίδιου ποταμού… Κατηγορηθήκαμε από την πλειοψηφία ότι δεν στηρίξαμε παλιότερα την προώθηση 2μηνων, 8μηνων και άλλων ελαστικών μορφών απασχόλησης. Γι’ αυτούς που έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, να θυμίσουμε ότι από τότε είχαμε τονίσει το ρόλο των συμβάσεων αυτών ως «Δούρειο Ίππο» για την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και για την αποψίλωση των δήμων από μόνιμο και απαραίτητο προσωπικό.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι θέση αδιαπραγμάτευτη, όπως και κάθε δράση και παρέμβαση για την ανακούφιση και προστασία των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων του τόπου μας. Με αυτό το μπούσουλα καλούμε το λαό του Δήμου μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να διεκδικήσει εργασία, κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Υ.Γ. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την παράταξή μας, να προσπαθεί να τοποθετηθεί ο εκπρόσωπός μας και σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να τον διακόπτουν, να λαμβάνουν αυτόκλητα το λόγο και στο τέλος «σαν κερασάκι στην τούρτα» να τον κατηγορούν και ως αγενή...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, για το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.