Τα "ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ",στηρίζουν τους μικρούς μαθητές της « Κιβωτού του Κόσμου»



 
Τα "ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ",στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά που φιλοξενεί «Η Κιβωτός του Κόσμου»,να αποκτήσουν μέσω υποτροφιών (δωρεάν φοίτηση),τις γνώσεις που θα τους φτάσουν ψηλά.
Με πίστη στη δύναμη των εκπαιδευτικών τους, τα "ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ",θα στηρίξουν τους μικρούς μαθητές,που έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.
Σε ευχαριστήρια επιστολή επιστολής της,η κα Άντυ Θεοδωρακοπούλου, εκ μέρους της «Κιβωτού του Κόσμου», αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για την προσφορά και την στήριξή σας στο έργο του Οργανισμού μας.
Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου στην Αθήνα, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί και το νέο γονιό που βρίσκεται σε ανάγκη. 


Η Κιβωτός του Κόσμου μετρά δεκαοχτώ χρόνια συνεχούς υποστήριξης σε παιδιά που χρήζουν φιλοξενίας και οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυση.
Από τον Δεκέμβριο του 2013 η Κιβωτός δημιούργησε ένα πρότυπο Σπίτι Φιλοξενίας Παιδιών στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπου μεγαλώνουν σήμερα πενήντα εφτά παιδιά ηλικίας από δύο έως και δέκα επτά ετών. 
Τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Οργανισμό μας προσέρχονται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ανάλογα με την αιτία απομάκρυνσης από το περιβάλλον στο οποίο διέμεναν (παραμέληση, εγκατάλειψη, θύματα εκμετάλλευσης, κακοποίηση). 
Η Κιβωτός αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών έως και την ενηλικίωσή τους, προσφέροντας τους όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να είναι σε θέση μεγαλώνοντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής, χωρίς να έχει στη διάθεσή της καμία απολύτως κρατική επιχορήγηση.
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας αυτής, με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε χειρονομία αλληλεγγύης από τα «ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ», την χορηγία υποτροφιών φοίτησης στις τάξεις του γυμνασίου για τρία από τα παιδιά μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν νέα ερεθίσματα και να αναπτύξουν τις γνωστικές τους δυνατότητες. 
Η μόρφωση και η παιδεία, ειδικά για τα παιδιά μας που προέρχονται από δύσκολα οικογενειακά περιβάλλοντα και έχουν βιώσει έντονα και τραυματικά γεγονότα σε μικρή ηλικία, αποτελούν διέξοδο και απαραίτητα εφόδια για να διαμορφώσουν σωστά τον χαρακτήρα τους και τις δεξιότητές τους, στοχεύοντας στην μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση, και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον όπου θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Βρισκόμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και σε αυτό συμβάλατε με τον δικό σας ουσιαστικό και θετικό τρόπο. 
Παρακαλώ δεχθείτε ένα μεγάλο, θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους εμάς εδώ στην Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου για τη χορηγία σας αυτή, τον ανθρωπισμό σας και τα ευγενικά σας συναισθήματα προς το απροστάτευτο παιδί.
Ο Θεός να έχει καλά εσάς και τους οικείους σας.


Με εκτίμηση,
Θεοδωρακοπούλου Άντυ 
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου
Τα "ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ",στηρίζουν τους μικρούς μαθητές της « Κιβωτού του Κόσμου» Τα "ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ",στηρίζουν τους μικρούς μαθητές της « Κιβωτού του Κόσμου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.