Ομόφωνα αθώος ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας



Ομόφωνα αθώο έκρινε την Τετάρτη, το 3μελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας τον βουλευτή Θεσπρωτίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, μετά και από τη πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας.

Ο κ. Γιόγιακας κατηγορούνταν ως φυσικός αυτουργός στην έκδοση ψευδούς βεβαιώσεως.




Η υπόθεση αφορούσε την απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας τον Ιανουάριο του 2010, όταν ενέκρινε την εκμίσθωση κοινόχρηστης έκτασης στο αγρόκτημα Ελαίας Φιλιατών 9,5 στρεμμάτων με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, με αντίτιμο 40 ευρώ ανά στρέμμα για κάθε έτος.

Μετά από διάστημα πέντε μηνών ιδιοκτήτης όμορου οικοπέδου, υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας, καθώς κατείχε όπως υποστήριζε 600 μέτρα του οικοπέδου, μέσα στο οποίο υπήρχαν ελαιόδενδρα από το 1960.

Κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Πολιτικής Γης, έγινε μερική ανάκληση της αρχικής απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας.

Στη συνέχεια η εκμισθώτρια εταιρεία των 9,5 στρεμμάτων υπέβαλε με τη σειρά της ένσταση κατά της απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Γενική Γραμματεία Ηπείρου. Η ένσταση έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να ανατραπεί η αρχική κυριότητα της παραχωρηθείσας έκτασης.

Στο πλαίσιο αντιδικιών μεταξύ ιδιοκτητών οικοπέδων και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία, μετά από διάστημα τεσσάρων και πλέον χρόνων ασκήθηκε από την Εισαγγελία δίωξη για ψευδή βεβαίωση κατά του τότε Νομάρχη Θεσπρωτίας και σημερινό βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα.

Ομόφωνα αθώος ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας Ομόφωνα αθώος ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.