Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους των Σουλιωτοχωριών στον Αυλότοπο


Το ερχόμενο Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τους κτηνοτρόφους όλων των Σουλιωτοχωριών και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο στον Αυλότοπο. 
Ο τίτλος: "Η κτηνοτροφία ως μοχλός ανάπτυξης σε περίοδο οικονομικής κρίσης". 
Την πρωτοβουλία είχε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος και ψυχή της διοργάνωσης είναι ο Γεωπόνος-Ζωοτέχνης του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Ιωαννίνων κ. Μπέλλος Γεώργιος. 
Μαζί του θα πάρουν τα όρη και τα βουνά για το πάλαι ποτέ απάτητο Σούλι ο κ. Παππάς Δημήτριος, Προϊστάμενος του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ιωαννίνων, ο κύριος Τσιόδουλος Στέφανος, Λαογράφος και Ζωγράφος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Βένος Σταύρος, κτηνίατρος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Θεσπρωτίας και ο κ. Μάργαρης Γεώργιος, ιδιώτης Ζωοτέχνης από το νομό Πρεβέζης. 
Στο εύλογο ερώτημα τι θα διδάξει ένας Λαογράφος, η απάντηση είναι: "Χρήσεις του ασκιού στην αποθήκευση και μεταφορά γαλακτοκομικών προϊόντων στην παραδοσιακή κοινωνία"! 
Όλοι αυτοί οι εκλεκτοί επιστήμονες, έχοντας βαθύ το αίσθημα της αλληλεγγύης, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που μοχθούν και παράγουν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και σε καιρούς χαλεπούς. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει ολόθερμα και εκ των προτέρων για την ανεκτίμητη αυτή συνεισφορά τους. 

Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους των Σουλιωτοχωριών στον Αυλότοπο Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους των Σουλιωτοχωριών στον Αυλότοπο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.