Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, καταγγέλλει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπ. παιδείας, μέχρι σήμερα έχει ικανοποιηθεί μόνο το 20% των αναγκών για παράλληλη στήριξη. 
​Η εφαρμοστική εγκύκλιος που στάλθηκε στις 4/10/16 από το Υπουργείο Παιδείας, επιτρέπει την συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών γενικής αγωγής σε μαθητές με αναπηρίες που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, εξοικονομώντας χρήματα από την ακύρωση των προσδοκώμενων προσλήψεων και ταυτόχρονα βαθαίνει την αντιδραστική αντιπαιδαγωγική «μεταρρύθμιση» που οδηγεί σε ακύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. 
«Παρέλαση εκπαιδευτικών» γενικής εκπαίδευσης (μάξιμουμ 4!!!) προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου για κάθε μαθητή που δικαιούται παράλληλη στήριξη. 
Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στις οδηγίες Ε.Ε. και Ο.Ο.Σ.Α., με σημαία την «πλήρη ένταξη» δομών, εκπαιδευτικών, και κυρίως μαθητών της ειδικής εκπαίδευσης στη γενική, δίνει καίριο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρίες. 
Ακυρώνοντας στην πράξη την αναγκαιότητα ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, «κατεβάζει» τον πήχη των προσδοκιών της εκπαίδευσής τους. 
Το σημερινό υπουργείο, «πατάει» στη νομοθετική «προίκα» προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων. 
Επιπλέον, ερμηνεύει κατά το δοκούν τους ψηφισμένους νόμους. Με διευκρινιστική εγκύκλιο ορίζεται ότι οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν υπολογίζονται πια ως τρεις, με αποτέλεσμα να μην χωρίζεται το τμήμα στο οποίο φοιτούν παρά μόνο όταν ο αριθμός των μαθητών είναι ήδη 25. 
Ακυρώνεται έτσι η διάταξη του Ν.4186/2013 στο βωμό της εξοικονόμησης προσωπικού και ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για συμπτύξεις τμημάτων. 
Με την πολιτική του το ΥΠ.Π.Ε.Θ. οδηγεί τους γονείς σε απόγνωση, τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής σε ανεργία ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ στο βαθύ παρελθόν της στέρησης των μορφωτικών τους δικαιωμάτων. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα πραγματοποιήσει, μαζί με τους γονείς των μαθητών μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 12:30 παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας. ​
ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ Η ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ Ε.Ε.Α. 
ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. 
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. 
ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. 
ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΑ. 
Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​ 
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ​ ​ 
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Θεσπρωτίας μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.