Η αστυνομία ενημέρωσε τους ηλικιωμένους της Ηπείρου για τις τηλεφωνικές απάτες



Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, πραγματοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από τηλεφωνικές απάτες και διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.

Πιο συγκεκριμένα, καταρτισμένοι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας μας (Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) μετέβησαν σε τριάντα εννέα (39) χώρους όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων, πολιτιστικούς συλλόγους, καφενεία κτλ.), σε ολόκληρη την Ήπειρο, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις.

Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Τονίσθηκε η σπουδαιότητα της άμεσης ενημέρωσης των Αστυνομικών Αρχών ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης τους, καθώς και η συγκράτηση των χαρακτηριστικών τόσο των δραστών, όσο και των οχημάτων που τυχόν χρησιμοποίησαν. Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωτικά φυλλάδια που περιέχουν αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, διανεμήθηκαν σε πολίτες της περιφέρειάς μας. 

Η αστυνομία ενημέρωσε τους ηλικιωμένους της Ηπείρου για τις τηλεφωνικές απάτες Η αστυνομία ενημέρωσε τους ηλικιωμένους της Ηπείρου για τις τηλεφωνικές απάτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.