Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου




Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, με την συμμετοχή του Προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθυμίου Λέκκα, με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν την σεισμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Στο Συντονιστικό Όργανο εκτιμήθηκε η έως τώρα κατάσταση, και συζητήθηκαν οι αναφορές για μεμονωμένες ζημιές που έχουν εντοπιστεί.
 
Αποφάσισε περαιτέρω για καθαρά προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
 
1. Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, ως επίσης το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.
2. Αναβάλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Ειδικά για το παιχνίδι ποδοσφαίρου της Super League ΠΑΣ Γιάννινα- Λεβαδειακός έχει προταθεί στη διοργανώτρια Αρχή να μη διεξαχθεί ούτε αύριο Δευτέρα.
3. Συνιστάται σε όλους να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα, προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα και να μην κυκλοφορούν κοντά σε παλαιά κτίρια.
4. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης.
Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Την ευθύνη για τη δρομολόγηση του ελέγχου την έχει ο αρμόδιος υπεύθυνος του κάθε κτιρίου (προϊστάμενος, συντηρητής κλπ), ο οποίος και θα πρέπει να έλθει σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.
5. Εφιστάται η προσοχή σε όσους διαμένουν σε παλιά κτίρια, τα οποία έχουν προβλήματα στατικότητας.
6. Κλιμάκια τεχνικών του T.Α.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, από αύριο θα ξεκινήσουν αυτοψίες στα Δημόσια Κτίρια, αρχής γενομένης από τα διδακτήρια.
 
Το Συντονιστικό Όργανο βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και με έως τώρα δεδομένα θα επανεκτιμήσει αύριο την κατάσταση. Ζητά από όλους τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και για την ενημέρωσή τους να εμπιστεύονται ΜΟΝΟ τις επίσημες Αρχές της Πολιτείας, Περιφέρεια, Δήμους και κυρίως τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας. Επισημαίνει δε ότι για την ακριβή εξέλιξη του φαινομένου, απαιτείται η καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας για ένα 48ωρο.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μιχελάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Παργανάς, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημ. Σιώλος, ο Διοικητής της 8ης Μ/Π Ν. Ανδριόπουλος, ο Διοικητής Π. Υ. Ιωαννίνων Γ. Χαβέλας, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ι. Βασιλάκος, ο Αλεξ. Λάμπρου Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, οι Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης Γρ. Τζίμας και Μιχ. Ράπτης, ενώ υπήρχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τους Δημάρχους Ζίτσας, Πωγωνίου, Ζαγορίου και Κονίτσης.

 
Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.