Το νέο δε χτίζεται με παλιά και φθαρμένα υλικά - Του Πέτρου Μίντζα




Του Πέτρου Μίντζα
Όλοι θυμόμαστε το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ξεμπερδεύουμε με το παλιό, χτίζουμε το νέο» που συνόδευε όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια των υποψηφίων Βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της αντιμνημονιακής στάσης και του φθηνού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κατρακύλησε σε μονοψήφια ποσοστά.

Μάλιστα κινδύνεψε να μην μπει στη Βουλή. Οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς, όχι μόνο αυτοί, πείστηκαν από τις προεκλογικές ψεύτικες υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια όμως, τα πολιτικά και τα συνδικαλιστικά στελέχη όλων των βαθμίδων του ΠΑΣΟΚ, του παλιού, που πήγαν; Κάποια παρέμειναν, κάποια αποστρατεύτηκαν, κάποια άλλαξαν κόμμα. Πήγαν στη Νέα Δημοκρατία; Όχι.

Καλά μαντέψατε, προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ βρήκαν πολιτική στέγη στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα δε είναι μόνο απλά στελέχη.

Είναι βουλευτές, υπουργοί, ασκούν εξουσία και έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην οργανωτική ανασύνταξη και την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή από τις κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πολλών πρώην φθαρμένων –περιθωριοποιημένων μελλών του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι, δεν ξεμπερδεύουμε με το παλιό όπως μας λέει ο κ. Τσίπρας.




Αντιθέτως, αποδεικνύεται περίτρανα για μία ακόμη φορά, ότι, το παλιό διαφθαρμένο και σάπιο σύστημα του δικομματισμού που τόσο κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ζει και βασιλεύει, απλά άλλαξε τίτλο.

Είναι λυπηρό –απογοητευτικό να στηρίζεται το κόμμα του Τσίπρα, σε στελέχη που προέρχονται από το χειρότερο-φθαρμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, τα οποία μετατοπίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς γιατί τους έταξαν εγγυημένα ανταλλάγματα.

Είναι αν μη τι άλλο θλιβερό, να επιλέγουν οι τοπικές κομματικές ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα τρίτης διαλογής πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να συμμετέχουν στην κορυφαία κομματική διαδικασία (συνέδριο) και να μεταφέρουν τις σκέψεις των μελών του κόμματος, για την πορεία της Αριστεράς, καθώς και τις προτάσεις -απόψεις για τον νέο προγραμματικό λόγο του κόμματος και για μια σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία.

Θα μου πείτε, εύκολο είναι να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ικανά, αξιόλογα και έμπειρα πολιτικά στελέχη;

Τρεις και ο κούκος μείνανε, στις τοπικές οργανώσεις.

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αντιληφθούν ότι με παλιά, φθαρμένα και σάπια υλικά δε χτίζεται καινούργιο οικοδόμημα.

Επίσης πρέπει να κατανοήσουν, ότι το μέλλον των επόμενων γενεών, δεν χτίζεται με τα υλικά της μετριότητας και της ανεπάρκειας !

Δυστυχώς στο κατ’ επίφαση αριστερό κόμμα του Τσίπρα, ισχύει η, κατά τον Καστοριάδη, «άνοδος της ασημαντότητας».

Όσο λιγότερο ειδικό βάρος διαθέτεις, τόσο ψηλότερα ανεβαίνεις! 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Μπράβο φίλε Πέτρο, πάλι έπιασες το σφυγμό- το γέλιο της αρκούδας πέφτει στο Φιλιάτι με μια τέτοια μετάλλαξη!


Το νέο δε χτίζεται με παλιά και φθαρμένα υλικά - Του Πέτρου Μίντζα Το νέο δε χτίζεται με παλιά και φθαρμένα υλικά - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.