Γιάννενα 1937, οι Μπάντες των Φιλιατών κι ο αρχιμουσικούς Αρώνης βραβεύονται απ’ τον Ι. Μεταξά



Από την επίσκεψη του Ιωάννη Μεταξά 
στα Γιάννενα στις 13/6/1937
ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Τετάρτη 16/6/1937


Ιδιαιτέραν εντύπωσιν έκαμεν εις τα Ιωάννινα η μικτή μουσική Μπάντα της κοινότητας Φιλιατών και Οικοτροφείου Αρρένων και ιδιαιτέρως το μουσικό κομμάτι «Εθνική Αναγέννησις» το οποίο εμελοποίησε ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Δ. Αρώνης, δεχθείς τα συγχαρητήρια του κ. Πρωθυπουργού και όλων των επισήμων. Εις ένδειξιν ευαρέσκειας η μικτή μουσική Φιλιατών εκλήθη να παιανίσει κατά την διάρκειαν του επισήμου γεύματος.

Αρίστην εντύπωσιν επροξένησε εις τους επισήμους κατά το προχθεσινόν δείπνον υπό του Δήμου προς τιμήν του κ. Πρωθυπουργού, η εκτέλεσις διαφόρων μουσικών τεμαχίων υπό της Φιλαρμονικής της Κοινότητος Φιλιατών και της Μουσικής του Εθνικού Οικοτροφείου αρρένων υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού κ. Δ. Αρώνη. Ιδιαιτέρως ήρεσε η εκτέλεσις του μελλοντικού Ύμνου της νεολαίας της Ελλάδος, Εθνική Αναγέννησις, ενθουσιώδες θούριον τονισθέν υπό του κ. Αρώνη με εκλεκτούς στίχους του κ. Γ. Αγίους.

Τόσον ο κ. Πρωθυπουργός όσον και οι λοιποί επίσημοι έμειναν κατενθουσιασμένοι διαβίβασαν δε τα συγχαρητήριά τους προς τον κ. Αρώνην και τους καθηγητάς, διά του Γεν. Επιθεωριτου κ. Παπούλια.

Και ομολογουμένως είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι οργανωταί των διά την φιλαρμονικήν της Κοινότητος και την μουσικήν του Οικοτροφείου των οποίων η εμφάνησιν τιμά τους Φιλιάτες, διά την άρτιαν κατάρτησιν των μαθητών και μαθητριών.

Προχθές την πρωΐαν ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Τζικάκης παρουσίασε τον κ. Αρώνην εις τον κ. Πρόεδρον της Κυβερνήσεως όστις συνεχάρη τούτον διά την προσπάθειαν του διά την μουσικήν ανάπτυξιν των Φιλιατών.

Το χειρόγραφον των μουσικών στροφών του θουρίου «Αναγέννησις» ενεχειρίσθη υπό του κ. Τζικάκη εις τον κ. Πρωθυπουργόν ο οποίος παρέδωσε τούτο εις τον κ. Γεωργακόπουλον εκφράσας την επιθυμίαν όπως του θούριου τούτο γίνη κτήμα της μαθητιώτης νεολαίας.

«Κήρυξ» Ιωαννίνων 


 
Γιάννενα 1937, οι Μπάντες των Φιλιατών κι ο αρχιμουσικούς Αρώνης βραβεύονται απ’ τον Ι. Μεταξά Γιάννενα 1937, οι Μπάντες των Φιλιατών κι ο αρχιμουσικούς Αρώνης βραβεύονται απ’ τον Ι. Μεταξά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.