Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ



Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Στις 19 και 20 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα η 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του θα συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη και ταυτόχρονα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής, με συλλογικές διαδικασίες , σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη είναι κορυφαία στιγμή για την ανασύνταξη του κινήματος, θέτει καθαρά το στόχο που μπορούμε να πετύχουμε δηλαδή να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του αγώνα και όχι οι «κοινωνικοί διάλογοι» που στήνουν η κυβέρνηση και οι ενώσεις των εργοδοτών για να μας παγιδεύσουν και αυτοί να συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος της τάξης μας.

Οι ανάγκες της εργατικής τάξης σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών. Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη και όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της.

Ανίκητοι δεν είναι!

Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τέλος καλούμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη στην Ηγουμενίτσα στον ΟΤΕ στις 10:00 π.μ.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά! Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Από τη Διοίκηση 


 
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.