Όταν απαξιώνεται η τοπική αγιολογία - Ξεχασμένος ο Άγιος Αναστάσιος Παραμυθιάς



Διήμερες ήταν η Θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρα εκ Παραμυθίας, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει, Μέγα Εσπερινό, Λιτανεία και Θεία λειτουργία. Και μπορεί η παρουσία πιστών να ήταν ικανοποιητική, ωστόσο οι αρχές έλαμψαν με την απουσία τους.

Σημαντικότερη και ηχηρότερη απουσία αυτή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ Τίτου, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά απουσίαζε από τις διήμερες εκδηλώσεις για τον δεύτερο στην τάξη τοπικό Άγιο, μετά από τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δονάτο.
Ακόμα και στην σελίδα της Μητρόπολης, δεν γίνεται καμιά αναφορά στην εορτή του Αγίου Αναστασίου, την ίδια στιγμή που τις τελευταίες μέρες βλέπουμε άρθρα και πληθώρα φωτογραφιών με τα ίδια πρόσωπα, από εορτάζοντες ναούς, όπως του Αγίου Νεκταρίου Γαρδικίου, των Ταξιαρχών Ποταμιάς, του Αρτέμιου και Γερασίμου στην Ηγουμενίτσα, του Αγίου Λουκά στον Νάρκισο Πρεβέζης, κ.α. Δείτε στην δευτερη φωτογραφία την σημερινή εικόνα της ιστοσελίδας της Μητροπόλεως της Παραμυθιάς.

Η ίδια εικόνα όσον αφορά και την αυτοδιοίκηση. 
Μπορεί η δήμαρχος να ήταν δικαιολογημένη καθώς βρισκόταν στην Ρώμη για το εμπορευματικό κέντρο (και φυσικά έπρεπε να ειναι εκει γιατι ειναι το πλεον αναπτυξιακό έργο για την περιοχή), ωστόσο δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν αιρετό του δήμου (αντιδημάρχους, προέδρους κλπ). Δεν εμφανίστηκε κανένας από το δημαρχείο. 
Η μόνη παρουσία αυτοδιοικητικού παράγοντα ήταν απο την Περιφέρεια Ηπείρου, αυτη της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνη Φίλης.

Το παρόν έδωσε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική με εκπροσώπους των δύο τμημάτων.

Χωρίς άλλο σχόλιο....
 


Όταν απαξιώνεται η τοπική αγιολογία - Ξεχασμένος ο Άγιος Αναστάσιος Παραμυθιάς Όταν απαξιώνεται η τοπική αγιολογία - Ξεχασμένος ο Άγιος Αναστάσιος Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.