Διαρρήκτες "χτύπησαν" την Αγία Παρασκευή στο Πολύδροσο Σουλίου






Διαρρήκτες "χτύπησαν" το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Πολύδροσο Σουλίου, αν δεν βρήκαν τίποτε να πάρουν. 

Κάτοικος του χωριού, σημείωσε: "Ακόμη μία φορά, από τις αμέτρητες που έχει συμβει στα 55 χρόνια ύπαρξης του εξωκκλησίου, επίδοξοι διαρρήκτες πίστεψαν πως θα βρούν κάτι πολύτιμο στην Αγ. Παρασκευή του χωριού μας. Έλεος". 

Το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής αναγέρθηκε το 1962 από τους Χρυσόστομο Λαμπρίδη και Σταύρο Μάκο στη μνήμη του συνεταίρου τους Κων/νου Φώτση, που απεβίωσε στο Κάιρο στις 17-2-1959. 

Στο εξωκκλήσι έγιναν έργα από τους φορείς του χωριού και διάφορους δωρητές, π.χ. συμπληρωματικές τραπεζαρίες, αποθήκη και χώρος για την ετοιμασία του φαγητού, αποχωρητήρια, ύδρευση από το δίκτυο , τσιμεντοστρώσεις, πέτρινος πρόναος, αλλαγή στέγης και μόνωση, ηλεκτροδότηση. 

Ο χώρος μεταμορφώθηκε σε ένα εξαιρετικό άλσος με δένδρα. Λόγω της θέσης του δίπλα στον παλαιό δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων και κοντά στην είσοδο του χωριού, είναι γνωστός σε πολύ κόσμο που τον επισκέπτονται ή στο πανηγύρι είτε σε όλη τη διάρκεια του έτους.



Διαρρήκτες "χτύπησαν" την Αγία Παρασκευή στο Πολύδροσο Σουλίου  Διαρρήκτες "χτύπησαν" την Αγία Παρασκευή στο Πολύδροσο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.