Ημερίδα απο τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας



Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:30΄μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας – «ΠΑΝΘΕΟΝ». Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς-κηδεμόνες, γιατρούς και φροντιστές ψυχικής υγείας (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κλπ), αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας διακεκριμένους επιστήμονες, που θα αναπτύξουν, με διεπιστημονική προσέγγιση, το ιδιαίτερο και ευρέως φάσματος θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και ιδιαιτεροτήτων. Ο κ. Στράτος Αλεξάνδρου, εργοθεραπευτής, γνωστός στο πανελλήνιο, θα αναπτύξει τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, τις κινητικές τους δεξιότητες, τον τρόπο μάθησης, καθώς και τα προβλήματα μάθησης ή δυσγραφίας. Στη συνέχεια, η κα Μαρία Ταρασούδη, συμπεριφορική οπτομέτρης, θα μιλήσει για το ρόλο της όρασης στην ανάγνωση και τη γραφή, για το τεμπέλικο μάτι και τις οπτικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα παιδί για να τα «καταφέρει» στο σχολείο. Το πάνελ θα πλαισιώσουν και δύο συντοπίτες μας, η κα Άννα Μπρέστα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, η οποία θα επισημάνει την αναγκαιότητα της άσκησης και της γυμναστικής στα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα. Τέλος, ο κ. Αναστάσιος Μώκας, λογοθεραπευτής, θα μας εξηγήσει ποιες είναι οι διαταραχές στη μάθηση, πώς μπορεί να διαγνωστούν έγκαιρα, πρώτιστα από τους γονείς και στη συνέχεια από τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης και για τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τρόπο αντιμετώπισης και θεραπείας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και διευκρινίσεις που θα θέσει το κοινό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Μπάζιου Νικολέτα, επισκέπτρια υγείας- σύμβουλος ψυχικής υγείας, στέλεχος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας.

Στο πέρας της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.


Η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας
Κοτσώνη Αλεξάνδρα
Ο Δ/ντης της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας
Κοτσίνας Γεώργιος, Msc
Ημερίδα απο τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας Ημερίδα απο τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.