Κόντρα Δήμου Ηγουμενίτσας - Περιφέρειας Ηπείρου για έναν δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ)





Ένα ακόμα μέτωπο αντιπαράθεσης άνοιξε η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, αυτή τη φορά με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αφορμή, η κατασκευή δρόμου από την Περιφέρεια Ηπείρου στα Σύβοτα, χωρίς να ερωτηθεί η δημοτική αρχή.

"Πήγε η περιφέρεια και έκανε αυθαίρετα έναν δρόμο, εμείς θα απολογηθούμε; Το καταδικάζω. Χωρίς να ερωτηθεί η δημοτική αρχή δεν νομιμοποιείται η οποιαδήποτε περιφέρεια να πάει να κάνει οτιδήποτε" ήταν τα ακριβή λόγια του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, σε απάντηση ερώτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γόγολου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την επίθεση προς την Περιφέρεια Ηπείρου, συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Μιχάλης Γκίκας, ο οποίος κατήγγειλε την Περιφέρεια για ψηφοθηρία.

Συγκεκριμένα, παίρνοντας τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε:
"Το νόμιμο και το σωστό είναι να κάνει προγραμματική σύμβαση (σ.σ. η Περιφέρεια) με τον Δήμο. Είναι αυθαίρετο να μπαίνει μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου και να κάνει οποιοδήποτε έργο, το βρίσκω μη σύννομο. Και αυτή τη στιγμή παρεμβαίνει στη Νέα Σελεύκεια, (σ.σ. αλλάζει άσφαλτο) η οποία πράγματι χρίζει αντικατάστασης, χωρίς να μας κάνει ένα τηλέφωνο. Και εχτές η Περιφέρεια ξανά σε δύο λακκούβες στη Νέα Σελεύκεια, συγκεκριμένα σε κάποια άτομα, πήγε και έριξε τσιμέντο. Αυτό για εμένα θεωρώ πως είναι ψηφοθηρία της Περιφέρειας".

Σου χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάς στα δόντια, λέει η παροιμία

Αντί να ευχαριστήσουν δημόσια, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, την συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, στα καθημερινά προβλήματα, κυρίως ελλείψει χρηματοδότησης, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, της κουνάνε και το δάχτυλο.

Θα συμφωνήσουμε πως η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, δεν θα έβλαπτε.

Όμως, κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, που ήσασταν να ζητήσετε προγραμματική σύμβαση, όταν η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε δεκάδες παρεμβάσεις, σε όλη την έκταση του Δήμου, από την αρχή τη θητείας σας;

Όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Δρέπανο, οι παρεμβάσεις σε δρόμους στην Πέρδικα, στο Καραβοστάσι, στην Αγία Μαρίνα, το Μεσοβούνι, τον Άγιο Βλάση, το Καστρί μέχρι και τη Κορύτιανη.
Ή όταν καθάριζε, η Περιφέρεια, τα ρέματα του Δήμου Ηγουμενίτσας, κάτι που είναι στην ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Ποιά η σκοπιμότητα επομένως, να έρθει σε αντιπαράθεση η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

Χρόνια τώρα, μία από τις αγκυλώσεις του δημοσίου, είναι η αδυναμία συνεννόησης συναρμόδιων υπηρεσιών κάτι που το βλέπουμε και σε τοπικό επίπεδο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι τα τιθασεύσουμε αυτή την αδυναμία μας, που συνήθως πηγάζει από μικροπολιτικές, κυρίως εσωκομματικές, αντιπαραθέσεις και ας εργαστούμε μία φορά, όλοι μαζί, προς όφελος των πολιτών.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Κόντρα Δήμου Ηγουμενίτσας - Περιφέρειας Ηπείρου για έναν δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ) Κόντρα Δήμου Ηγουμενίτσας - Περιφέρειας Ηπείρου για έναν δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.