Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: Ομιλία με θέμα «Αποκλίνουσες συμπεριφορές και λειτουργικότητα των ποινών» από την κα Αγαπητού



 
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων που προβλέπονται στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας, η Διεύθυνση των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων και η καθηγήτρια του μαθήματος, κα Λυδία Φίλη, οργάνωσαν στο σχολείο ομιλία με θέμα «Αποκλίνουσες συμπεριφορές και λειτουργικότητα των ποινών», με ομιλήτρια τη Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, κα Έλενα Αγαπητού. 
Η κα Αγαπητού μίλησε στους μαθητές της Β’ Λυκείου σχετικά με τις έννοιες της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας και τη λειτουργικότητα των ποινών και του σωφρονιστικού συστήματος. 
Επιπλέον, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές Ιωαννίνων, τις οποίες θα επισκεφτούν οι μαθητές στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Εθελοντισμού για την Κοινωνική Ανάπτυξη. 
Η πρόεδρος του Σωφρονιστικού Καταστήματος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «ο σωφρονισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τα μέτρα που αποσκοπούν στην τιμωρία του δράστη μετά την παραβατική πράξη, αλλά και στην επανένταξή του στην κοινωνία, εφόσον ο κίνδυνος ιδρυματοποίησης των φυλακισμένων είναι μεγάλος». 
Από την πλευρά της, η Διεύθυνση του σχολείου και η κα Φίλη ευχαρίστησαν θερμά την κα Αγαπητού για την άμεση ανταπόκρισή της σε κάθε πρόσκληση του σχολείου.


 
Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: Ομιλία με θέμα «Αποκλίνουσες συμπεριφορές και λειτουργικότητα των ποινών» από την κα Αγαπητού  Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: Ομιλία με θέμα «Αποκλίνουσες συμπεριφορές και λειτουργικότητα των ποινών» από την κα Αγαπητού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.