ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: Όταν η διδασκαλία των Γερμανικών γίνεται παιχνίδι!



 
Το Glossomobil -ένα «όχημα πολιτισμού», «φορτωμένο» με τον πλούτο της γερμανικής γλώσσας και κουλτούρας- επισκέφτηκε την πόλη των Ιωαννίνων και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων και της καθηγήτριας των Γερμανικών κας Μαργαρίτας Κωνσταντίνου. 
Η ομάδα των εκπαιδευτικών του Glossomobil παρουσίασε στο σχολείο ένα ευφάνταστο και καινοτόμο πρόγραμμα εξάσκησης της γερμανικής γλώσσας. Πιο συγκεκριμένα, πρόβαλε τραγούδια και βίντεο, με αφορμή τα οποία οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια. 
Στη συνέχεια, σε κάθε ομάδα μοιράστηκαν χάρτες της Γερμανίας, στους οποίους τα παιδιά έπρεπε να εντοπίσουν πόλεις, με τη βοήθεια κάποιων συμπληρωματικών στοιχείων. 
Σε αυτή τη δράση οι μαθητές συγκέντρωσαν πολλές πληροφορίες για την ιστορία της χώρας και τον τρόπο ζωής των Γερμανών. 
Τέλος, αυτό με το οποίο διασκέδασαν όλοι ήταν το παιχνίδι με το πολύχρωμο αερόστατο στην αυλή του σχολείου. 
Τα παιδιά σχολίασαν τη δράση ως μία συναρπαστική εμπειρία, ενώ η κα Μαργαρίτα Κωνσταντίνου δήλωσε ότι «δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να εξασκήσουν τη γερμανική γλώσσα μέσω ενός διαφορετικού και διασκεδαστικού τρόπου διδασκαλίας και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη χώρα και τον πολιτισμό της Γερμανίας».

 
ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: Όταν η διδασκαλία των Γερμανικών γίνεται παιχνίδι!  ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: Όταν η διδασκαλία των Γερμανικών γίνεται παιχνίδι! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.