Ο προβληματισμός για την Ηπειρωτική αποδημία - Του Κωνσταντίνου Σ. Κωνσταντίνου



Η Πανηπειρωτικη Συνομοσπονδια Ελλαδος για το 2017 σχεδιάζει το 8ο παγκόσμιο συνέδριο Ηπειρωτων. 
Ένα από τα θέματα σε σταθερή agenda είναι ή σύνδεση σε όλα τα επιπεδα όλης της Ηπειρωτικής αποδημίας. 
Ωστόσο επιτρεψτε μου να σημειωσω προσθέτωντας μία προσωπική άποψη που εκτιμώ ότι θα λειτουργούσε θετικά για τις οποιες προσπάθειες που χρειάζονται σίγουρα όλους μας. 
Θεματική ενότητα : οι Νέοι Ηπειρωτες.
Στόχος ή επικοινωνία και σύνθεση των νέων Ηπειρωτων ανά το κοσμο! Αναμφίβολα χωρίς νέους ή κατασταση που συντηρητικά με επιμονή με προσήλωση στην λαϊκή παραδοση κρατιέται από την σημερινή γερασμένη Ηπειρωτική αποδημια δεν έχει μέλλον. 
Δηλαδή, ή βασική ανάγκη συνεχισης της προσπάθειας για την Θεσπρωτια (ή Θεσπρωτια διατηρεί αριθμητικά αναλογικά τον μεγαλύτερο αριθμό αδελφοτητων συλλόγων από τους υπόλοιπους νόμους της Ηπείρου) και φυσικα την υπόλοιπη Ηπειρο είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο ενεργών νέων ανθρώπων, τετοιων που στην πλειοψηφία τους έχει "αποκυρηξει" με τον τροπο του... τις αποτυχημένες δομές για σύνθεση Ηπειρωτων της αποδημίας - των παλαιότερων γεροντοτερων (που αλίμονο αν δεν υπήρχαν) . 
Είναι λοιπόν ουσιαστικό με σεβασμό στους παλαιότερους που πασχισαν να στεριώνουν αδελφότητες ομοσπονδίες Συλλόγους να δωθεί μία πιο φρέσκια κατεύθυνση απεγκλωβισμενη από τις παραδοσιακές ίσως και με σύνδρομα συνταγές σύνθεσης και διατήρησης της λαικης παραδοσης. 
Καταλήγοντας και με σκέψη μόνο την συνέχιση του παγκοσμιου Ηπειρωτισμου προτείνω : 
Την θεσμικη δημιουργία μιας νεας Ηπειρωτικής κοινωνίας νεων Ηπειρωτων και νεότερων αποδήμων. 
Μία προσπάθεια για διάρθρωση ενός τέτοιου παγκόσμιου κοινωνικού σχήματος νέων Ηπειρωτων! 
Σκοπός ή σύνθεση η αλληλεγγύη και η επικοινωνία με αφετηρία και τερματισμό την Ήπειρο της κληρονομιάς μας της καρδιάς μας της ψυχής των νεων . 
Με εκτίμηση 
Κωνσταντινος Σ. Κωνσταντινου



 
Ο προβληματισμός για την Ηπειρωτική αποδημία - Του Κωνσταντίνου Σ. Κωνσταντίνου Ο προβληματισμός για την Ηπειρωτική αποδημία - Του Κωνσταντίνου Σ. Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.