Στη φάτνη του Χριστού ζεσταίνονται οι ανθρώπινες καρδιές φώναξαν τα παιδιά της ενορίας Κεστρίνης




To μήνυμα ότι στη φάτνη του Χριστού ζεσταίνονται οι ανθρώπινες καρδιές έστειλαν τα παιδάκια της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 
Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά περιελάμβανε ποιήματα, διηγήματα, ύμνους, τραγούδια από την παιδική χορωδία της ενορίας, που ήταν εξαιρετική, γι’ αυτό και καταχειροκροτήθηκε, με χοράρχη τον ιεροψάλτη Σπύρο Κολιομίχο. 
Συμμετείχε το Θεσπρωτικό Ωδείο, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας Μουσικής Νικολέττας Μυσκέτα. 
Σύντομες χαιρετιστήριες παρεμβάσεις έκαναν ο εφημέριος της ενορίας πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, η θεολόγος και δημοσιογράφος Βασιλική Παππά και ο φυσικός (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) και πρώην νομάρχης Νίκος Τσώνης. 
Ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "τα παιδάκια μέσα στην αθωότητά τους ανακαλύπτουν το δώρο της γέννησης του Χριστού στον άνθρωπο, που δεν είναι άλλο από τη ζεστή καρδιά. Την ίδια στιγμή, εμείς οι μεγάλοι, αφήνουμε το Χριστό στην παγωνιά, έξω από την καρδιά μας, και τολμάμε και λέμε στα παιδιά ότι η γέννηση του Χριστού είναι ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Φυλαχτείτε παιδιά από μας τους ξεπαγιασμένους ανθρώπους, που δεν έχουμε καρδιά πλατιά, που να χωράει και να αγαπάει το Χριστό. Φυλαχτείτε παιδιά από μας τους μεγάλους, που σας τραβάμε από τη φάτνη του Χριστού και συννεφιάζουμε μέσα σας τη λάμψη του ουρανού". 
Και πρόσθεσε: 
"Καιρός αυτά τα Χριστούγεννα, εμείς οι μεγάλοι, να σκεφθούμε περισσότερο, να αναμετρήσουμε το χριστιανισμό μας. Μήπως λοξοδρομήσαμε; Και εφόσον λοξοδρομήσαμε αδέλφια, αν μπορούμε να πιστέψουμε, μπορούμε και να επιστρέψουμε". 
Η κ. Παππά αναφέρθηκε στο άρωμα που είχαν παλαιά τα Χιστούγεννα, όταν νιώθαμε τη γέννηση του Χριστού ως ένα φως και τον δοξολογούσαμε αληθινά. Όταν αισθανόμασταν τη διάθεση να γίνουμε μιμητές του Χριστού.
Και σημείωσε ότι για να μπούμε στη φάτνη Εκείνου, χρειάζεται η σταθερή απόφαση να βαδίσουμε το δρόμο της αγάπης. Κι να είμαστε οι ταπεινοί οδηγοί, στην ασέληνη νύχτα της απιστίας, σε όσους ποθούν να βρουν τη φάτνη".
Ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να γκρεμίσουμε τα εμπόδια των παθών και των κοσμικών απολαύσεων, που φράζουν την πορεία προς το νεογέννητο νήπιο της Βηθλέεμ. 
Να δούμε την αλήθεια και να την παραδεχθούμε, να μην μείνουμε μακριά από το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Χριστού. 



 
Στη φάτνη του Χριστού ζεσταίνονται οι ανθρώπινες καρδιές φώναξαν τα παιδιά της ενορίας Κεστρίνης  Στη φάτνη του Χριστού ζεσταίνονται οι ανθρώπινες καρδιές φώναξαν τα παιδιά της ενορίας Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.