Ηγουμενίτσα: Μαθήματα ζωής από τις μητέρες των παιδιών με Αναπηρία και το σύλλογό τους "ΣΤΟΡΓΗ" (+ΒΙΝΤΕΟ)



Μια όμορφη συγκινητική βραδιά έζησαν οι εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Τσιάβου" στην Ηγουμενίτσα για την εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος "Στοργή" με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία !!!

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πήραν μέρος στην εκδήλωση το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό !!!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.


 

Το ντοκιμαντέρ έγινε για λογαριασμό του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ . 

Η ιδέα ήταν της Σοφίας Νίκου και στην βιντεοσκόπηση βοήθησε ο Απόστολος Δήμος 

Ευχαριστούμε πολύ τις μαμάδες: Λιώνη Ντίνα - Μπέλλου Σοφία - Κώτση Αγγελική - Δέλκου Βίκυ - Μαγκούρα Τούλα - Τάσση Αντιγόνη - Ευαγγέλου Λαμπρινή - Κωστάκη Νατάσα - Μώκου Χριστίνα - Νίκου Ελένη 



Ηγουμενίτσα: Μαθήματα ζωής από τις μητέρες των παιδιών με Αναπηρία και το σύλλογό τους "ΣΤΟΡΓΗ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Μαθήματα ζωής από τις μητέρες των παιδιών με Αναπηρία και το σύλλογό τους "ΣΤΟΡΓΗ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.