ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ



Το Α ́ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας, κ. Θωμάζου Δημήτρη, στις 15 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη . 

Τα νομίσματα που θα εκτεθούν προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη. 

Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας θα επισκεφθούν το χώρο της έκθεσης ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρες 5.00 ́έως 8.00’ μ.μ . η έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους της πόλης μας. 

Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή . 

Για την καλύτερη κατανόηση δε της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα. 

Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκε από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους να παραβρεθείτε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, όπου θα εκτίθενται τα σπάνια νομίσματα της ιδιωτικής συλλογής την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 17.00 ́έως 20.00 ́.



ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.