Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης




Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τις αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου που είτε έχει ήδη επενδύσει μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και αναμένει την αποπληρωμή της επιχορήγησης του, είτε προσδοκά την προκήρυξη νέων προγραμμάτων ώστε να εκσυγχρονίσει υπάρχουσες επιχειρήσεις ή να ιδρύσει νέες.

Οδεύουμε προς το λήξη του 2016 όπου και θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί όλα τα έργα του παλαιού ΕΣΠΑ, όμως πολλοί από τους επενδυτές ενώ έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματα τους γιατί αυτά δεν είναι διαθέσιμα στους φορείς διαχείρισης.

Από την άλλη επιχειρηματίες και μη, καθυστερούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια είτε λόγω μη έκδοσης αποτελεσμάτων σε προγράμματα του α΄ κύκλου του νέου ΕΣΠΑ, είτε λόγω μη προκήρυξης του β΄ κύκλου των προγραμμάτων ο οποίος ήδη έχει εξαγγελθεί προ καιρού.

Σε συνάρτηση των ανωτέρω παρατηρείται αποδυνάμωση των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης σε ανθρώπινου δυναμικό, πράγμα που δυσχεραίνει την ολοκλήρωση των παλαιών έργων και θέτει υπό αμφισβήτηση την δυναμική τους για τα νέα προγράμματα.

Απευθύνουμε έκκληση για:

- άμεση διάθεση των χρημάτων του παλαιού ΕΣΠΑ ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι επιχειρήσεις μας

- άμεση έκδοση αποτελεσμάτων για τα προγράμματα του α΄ κύκλου και προκήρυξη του β΄ κύκλου του νέου ΕΣΠΑ ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που προσμένουν αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

- περαιτέρω στήριξη στην στελέχωση των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που τους παρουσιάζονται όπως έπραξαν και κατά την προηγούμενη περίοδο.

Με εκτίμηση

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Σταύρου Ανδρέας 



Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.