ΕΚΑΒ Παραμυθιάς: Ο μεγάλος ασθενής, οι ορφανές βάρδιες και οι εξαγγελίες στις καλένδες




Άλλο ένα περιστατικό που συνέβη το Σαββατοκύριακο, φανέρωσε για άλλη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τις ελλείψεις στην λειτουργία του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.

Ως γνωστών στο ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, συνήθως υπάρχουν “ορφανές βάρδιας” αφού πολλές φορές το προσωπικό (λόγω των ρεπό) μπορεί να καλύψει τις 16 από τις 24 ώρες της ημέρας, με αποτέλεσμα συνήθως κατά τις βραδυνές ώρες να μην υπάρχει ασθενοφόρο και διασώστες. Άλλα και οι υπόλοιπες ώρες καλύπτονται από ένα ασθενοφόρο το οποίο ήρθε με παρέμβαση του Βουλευτή Μάριου Κάτση και το οποίο λόγω βλάβης ακινητοποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με ένα παλιότερο.

Έτσι το Σαββατοκύριακο και ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν σε περιστατικό, χρειάστηκε ένα δεύτερο για την διακομιδή ενός μικρού παιδιού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και η λύση που δόθηκε ως συνήθως ήταν να έρθει ασθενοφόρο από Ηγουμενίτσα. Μόνο που το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά να έρθει...

Υπενθυμίζουμε πως με αφορμή προ μηνών ενός άλλου περιστατικού στην Γλυκή, στο οποίο επίσης υπήρξε καθυστέρηση ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, ο διευθυντής της 7ης περιφέρειας ΕΚΑΒ (Ηπείρου Κέρκυρας), είχε δηλώσει πως δεν είναι περήφανος για τον χρόνο ανταπόκρισης, σημειώνοντας μάλιστα πως ο μ/ο ανταπόκρισης στα περιστατικά εντός πόλης είναι 5 λεπτά την στιγμή που ο ευρωπαϊκός μ/ο είναι 8 λεπτά.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στην paramythia-online.gr, ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο βρίσκεται στο νοσοκομείο Φιλιατών το οποίο δεν χρησιμοποιείται για διακομιδή ασθενών γιατί το νοσοκομείο δεν έχει κανέναν οδηγό πέραν αυτούς του ΕΚΑΒ.

Τα προβλήματα στον στόλο αλλά και στην κάλυψη των βαρδιών, έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα την ανησυχία τόσο του κόσμου, όσο και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, το οποίο με πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής.

Οι εξαγγελίες που έχουν δοθεί τα τελευταία χρονιά για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς έχουν μείνει στις καλένδες. Υπενθυμίζουμε πως το 2015 ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαυσταθίου, βρέθηκε στη Παραμυθιά και συζήτησε με τους εργαζόμενους του οργανισμού, οι οποίοι χτύπησαν το καμπανάκι σχετικά με τις ελλείψεις και τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν στην άμεση επέμβαση τους, σε περιστατικά. Τότε ο Νίκος Παπαυσταθίου υποσχέθηκε ενίσχυση του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με μεταθέσεις ή προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παρόμοιες εξαγγελίες έχουμε δει κατά καιρούς ωστόσο δεν έχουν υλοποιηθεί.

Έτσι μοιραία οι οποίες ελπίδες υπάρχουν, προέρχονται από την πίεση των πολιτικών προς τον οργανισμό, όπως του κυβερνητικού βουλευτή Μάριου Κάτση, ο οποίος σε επικοινωνία με την paramythia-online.gr, μας ενημέρωσε πως επίκειται η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με την μετάταξη ενός οδηγού/διασώστη.

Μέχρι να λυθούν τα προβλήματα στην λειτουργία του ΕΚΑΒ, ας ελπίζουμε τα περιστατικά να προκύπτουν σε μη ορφανή βάρδια...


 
ΕΚΑΒ Παραμυθιάς: Ο μεγάλος ασθενής, οι ορφανές βάρδιες και οι εξαγγελίες στις καλένδες ΕΚΑΒ Παραμυθιάς: Ο μεγάλος ασθενής, οι ορφανές βάρδιες και οι εξαγγελίες στις καλένδες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.