Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι.
Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές. Ειδικότερα, από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής χιόνια θα πέσουν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα επικρατήσει από το Σάββατο, ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.