Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας οι αγρότες - Προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας




Την Κυριακή 5 Φλεβάρη στο Ασπροκλήσσι Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση μικρομεσαίων αγροτών από χωριά της ευρύτερης περιοχής. Έγινε διεξοδική συζήτηση για τις συνέπειες στην ζωή και στα εισοδήματα που προκαλούν οι συνέπειες από την εχθρική για τα συμφέροντα μας αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που στόχο έχει την συγκέντρωση γης , παραγωγής και εμπορίου στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων.

Τα μέτρα που υλοποιούνται από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν κυβέρνηση και συνολικά 222 βουλευτές όπως π.χ. ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, η άγρια φορολογία από το 13% στο 22% και τα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση των αγροτικών μέσων και εφοδίων όπως στο πετρέλαιο και στις ζωοτροφές που αυξάνει το κόστος παραγωγής , κ.α. Παλιά και νέα μέτρα που σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές , τις ζημιές από τον καιρό όπως στα εσπεριδοειδή από τον παγετό χωρίς καμία ουσιαστική κάλυψη και αποκατάσταση των απωλειών από τον ΕΛΓΑ μεγαλώνουν τα αδιέξοδα για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών. Σοβαρά εμπόδια δημιουργεί η σύνταξη των νέων δασικών χαρτών που αμφισβητεί γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις , αμφισβητεί δηλαδή την συνέχιση της αγροτική μας δραστηριότητας και μας φορτώνει με πρόσθετα χαράτσια για να κάνουμε ενστάσεις.

Επιπλέον η κυβέρνηση μας απειλεί και μας εκβιάζει με κατασχέσεις όσοι είμαστε χρεωμένοι στον ΟΓΑ με κάτω από 5000 ευρώ ενώ μεθοδεύει και την μείωση του αφορολόγητου. Χαμένοι βγαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών από την ΚΑΠ αφού όλα αυτά τα χρόνια μόλις το 20% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων καρπώνεται το 80% των επιδοτήσεων ενώ με την νέα ΚΑΠ οι επιδοτήσεις για 2014-2016 ήταν μειωμένες κατά 30% με στόχο το 2019 να μειωθούν έως και 60%.

Ο δίκαιος αγώνας μας για την επιβίωση, έχει πραγματικό αντίπαλο τις τράπεζες, τα καρτέλ, , τους μεγαλέμπορους και επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή όπως συμβαίνει π.χ. με τον ΝΗΡΕΑ και την ΣΕΛΟΝΤΑ στις ιχθυοκαλλιέργειες και όχι τον συνταξιούχο ή μεροκαματιάρη που παραμένει ή απασχολείται στο χωράφι για να τσοντάρει στην πενιχρή σύνταξη ή να καλύψει τις απώλειες στο μεροκάματο. Στην συγκέντρωση μεταφέρθηκε πείρα από την οργάνωση του αγώνα και το στήσιμο μπλόκων στην Άρτα και στα Γιάννενα όπου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας.

Η Επιτροπή Αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων που κάλεσε στην σύσκεψη ενισχύθηκε με εκπροσώπους χωριών άλλων περιοχών και αποφάσισε :

Συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ και ώρα 12 το πρωί [προσυγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στο πρατήριο του Λωλή στη Ν. Σελεύκεια] Διεκδικούμε:
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3000 ευρώ για κάθε παιδί.
Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες με συντελεστή έως 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Συντάξεις αξιοπρέπειας.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία- πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ.
Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας,
Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις Ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15000 ευρώ.
Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτροφών και πτηνοτρόφων.
Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις ζημιές στην παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο και άμεσες και 100% αποζημιώσεις στο σύνολο των καταστροφών.
Μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των ζωοτροφών, μείωση της τιμής των φαρμάκων για τα ζώα και κατάργηση του ΦΠΑ, δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών

Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να μπουν, αποφασιστικά, στη μάχη. Απ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς.


Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας οι αγρότες - Προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας οι αγρότες - Προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας  Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.