Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο



Ως τέχνη ορίζεται η συνειδητή ενέργεια, αλλά και η ιδιαίτερη ικανότητα του ανθρώπου για δημιουργία έργων που προκαλούν αισθητική συγκίνηση, και αναπτύσσουν προβληματισμό. 

Το καλλιτέχνημα είναι πάντα έργο ενός ανθρώπου, όπου με την φαντασία του μπορεί να διακρίνει περιορισμούς και αδικίες.

Μπορούμε να πούμε πως μετατρέπεται σε μια φωνή διαμαρτυρίας, που πηγάζει από το ταπεραμέντο και την ψυχή του καλλιτέχνη. 

Όταν λοιπόν ενώσουμε δυο καλλιτέχνες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά στο μέγιστο βαθμό, το αποτέλεσμα του έργου τους δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. 

Ο πρώτος είναι ο κύριος Παπαλάμπρου Αντώνης, ένας εξαίρετος επαγγελματίας φωτογράφος της πόλης μας, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά μέσω της τέχνης του, συμμετέχοντας σε δράσεις για την αφύπνιση της κοινωνίας μας. 

Είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που υπηρετεί επάξια την τέχνη του, και αυτό αναγνωρίζετε και σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς έχει βραβευτεί πολλές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

 

Ο δεύτερος είναι ο μοναδικός Θωμάς Λιώλιος.
Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει μέσα από την πορεία του, το ήθος και την αξία του. 

Ο δάσκαλος που μεγάλωσε γενιές παιδιών φυτεύοντας τους σπόρους της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Δίνοντας μαθήματα ήθους, και αγάπης. 

Τον ηθοποιό που υπηρετεί την τέχνη του με όλη του την ψυχή και δύναμη. 

Ένας σπάνιος άνθρωπος, που έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη έργου και στις σχολικές αίθουσες και στα κοινά του τόπου μας!!! 

Σε αυτούς του δυο ανθρώπους – καλλιτέχνες, και στο μοναδικό αποτέλεσμα της σύμπραξης τους, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι και οι κριτές του διαγωνισμού PWS που έγινε στην Αθήνα στο χώρο της PHOTOVISION στις 11-3-2017 οι οποίοι κατέταξαν στην Τρίτη θέση την φωτογραφία στην κατηγορία OPEN.
 

Μια φωτογραφία που κόβει την ανάσα και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. 

Που έχει δύναμη και νόημα.


Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.