Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στον Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου"





Την Πέμπτη 23/2/2017 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και την αίθουσα του πολιτιστικού και κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» που διατηρεί στο χώρο του πρώην ΕΙΝ. 

Στο Μουσείο οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση «Βυζαντινή Θεσπρωτία» όπου θαύμασαν από κοντά φορητές εικόνες και ξυλόγλυπτα τμήματα τέμπλων, χειρόγραφα, νομίσματα, έργα μικροτεχνίας και κεντητικής από αντιπροσωπευτικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά κέντρα της Θεσπρωτίας (Παραμυθιά, Ουζντίνα, I.M. Γηρομερίου). 

Στη συνέχεια οι μαθητές μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου «Ρένα Κώτσιου» όπου είδαν από κοντά διάφορα είδη υφαντικής τέχνης της λαϊκής μας παράδοσης. 
Οι κυρίες του Συλλόγου Πολιώνη Χριστίνα και Χίσσα Τούλα παρουσίασαν στους μαθητές τη διαδικασία επεξεργασίας μαλλιού, διάφορα εργαλεία ύφανσης, τον αργαλειό, καθώς και μερικά παραδοσιακά υφαντά.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Συλλόγου για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.


 
Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στον Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου"  Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στον Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.