Άρθρο της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου κας Νίκης Κάτσιου




To Kέντρο Υγείας Μαργαριτίου καλύπτει ως γνωστόν μια από τις πιο άγονες περιοχές της Ηπείρου

Η θέση του Κέντρου Υγείας σε επαφή με την εθνική οδό , από την οποίαν κυρίως τους θερινούς μήνες διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα με αυξημένο τον κίνδυνο των ατυχημάτων , η απόσταση από την Ηγουμενίτσα , η σύνθεση του πληθυσμού , ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας ,αλλά και ο άγονος και προβληματικός χαρακτήρας της περιοχής καθιστούν την ύπαρξη του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου ζωτικής φύσεως για τους κατοίκους ,
Δέχεται και εξυπηρετεί 12-14.000 περιστατικά το χρόνο. Είναι ένα Κέντρο Υγείας ζωντανό , καθαρό και οπωσδήποτε φιλικό και προσβάσιμο στον πληθυσμό που εξυπηρετεί ο οποίος σημειωτέον είναι και εκτός των ορίων της περιοχής ευθύνης μας .
Το επίπεδο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι πολύ καλό και η αμεσότητα της σχέσης που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι με τους εργαζομένους τους έχουν δημιουργήσει αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας .

Γι΄αυτό λοιπόν πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το παρουσιάζουν σαν ένα απονεκρωμένο ίδρυμα , το οποίο δεν εφημερεύει, δημιούργησαν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους .
Έχουμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε συνοπτικά τα εξής :
Το Κέντρο Υγείας έναι ανοικτό κάθε μέρα από τις 7-3 το μεσημέρι .
Τις μισές μέρες του μήνα , εναλλάξ και σε συνεννόηση με το Κ.Υ.Πάργας εφημερεύει , δηλαδή είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση.
Αυτό συμβαίνει μόνο τον τελευταίο χρόνο , λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού συνολικά στη Θεσπρωτία .
Πριν, ένα μέρος των εφημεριών καλύπτονταν από ιατρούς άλλων Κέντρων Υγείας και επί πολλά χρόνια δεν είχε κλείσει ούτε μια ώρα .
Επειδή είναι μια περίοδος ανακατατάξεων στο χώρο της Υγείας, θα θέλαμε τη βοήθεια του τοπικού τύπου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παροχών υγείας του Νομού μας .
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι Θεσπρωτοί θέλουν ανοικτή και ζωντανή αυτή τη μονάδα Υγείας .
Επειδή πάντοτε πιστεύουμε στη δύναμη του τύπου και της ενημέρωσης θα σας παρακαλούσαμε για τη συνεργασία σας μαζί μας , και μάλιστα πριν από δημοσιεύματα που είναι αναπαραγωγές από μη τοπικά μέσα
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου
Με εκτίμηση
  Η συντονίστρια Νίκη Κάτσιου


Άρθρο της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου κας Νίκης Κάτσιου Άρθρο της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου κας Νίκης Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.