Υπό κατάληψη το Α' Λύκειο Ηγουμενίτσας - Βροχή οι... αποβολές!





Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης το Α' γενικό λύκειο Ηγουμενίτσας, καθώς οι μαθητές καταγγέλλουν αυταρχική συμπεροφορά της Διεύθυνσης του Σχολείου.

Ολα ξεκίνησαν όταν μαθήτρια της Γ' Λυκείου απεβλήθη με ωριαία αποβολή από μάθημα καθώς αρνήθηκε να αλλάξει θρανίο. Η Διοίκηση του σχολείου αποφάσισε να τιμωρήσει τη μαθήρια για... ανυπακοή με μονοήμερη αποβολή.

Όταν οι συμμαθητές της πληροφορήθηκαν την απόφαση, προχώρησαν σε αποχή με αποτέλεσμα να αποβληθούν στο σύνολο 11 μαθητές της Γ' Λυκείου με μονοήμερες και διήμερες αποβολές ως... επαναστάτες!

Στη στάση αυτή της Διοίκησης του σχολείου οι μαθητές αποφάσισαν να απαντήσουν με κατάληψη, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, ο Διευθυντής του σχολείου απείλησε και με άλλες ποινές στο μέλλον, άμα τη λήξη της κατάληψης. Άγνωστο είναι αν οι λοιπές ποινές θα επιβληθούν πριν ή μετά τις πανελλήνιες και την αποφοίτηση των μαθητών!

Ακόμα πιο περίεργο το γεγονός ότι το σχολείο ανέμενε τον τελευταίο στην ουσία μήνα της σχολικής ζωής των μαθητών για να τους νουθετήσει και να τους μάθει την αξία της... υπακοοής και της πειθαρχίας!

Το μόνο που ίσως εξηγεί τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους αποβληθέντες μαθητές, μετά τις παραπάνω ποινές, μένουν στη Γ' Λυκείου από απουσίες και έτσι δε θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες και θα παραμείνουν στην... αγκαλιά του σχολείου ένα ακόμα έτος, ώστε το εκπαιδευτικό σύστημα να έχει την ευκαιρία να τους νουθετήσει, όπως δεν πρόλαβε να κάνει τα προηγούμενα 12 χρόνια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α' Λυκείου προσπαθεί να αμβλύνει το περιστατικό, σκοντάφτει όμως στην αδιαλλαξία της Διεύθυνσης του Σχολείου, ενώ η Δ/νση Β'Βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού, μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημα τοποθετηθεί.


 
Υπό κατάληψη το Α' Λύκειο Ηγουμενίτσας - Βροχή οι... αποβολές! Υπό κατάληψη το Α' Λύκειο Ηγουμενίτσας - Βροχή οι... αποβολές! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.