Ροή ειδήσεων

Με μεγάλη επιτυχία το μουσικό ταξίδι του Πρότυπου Ωδείου ΗγουμενίτσαςΣε μουσικά ταξίδια στο πεντάγραμμο μας ταξίδεψαν οι μαθητές του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, την Κυριακή το απόγευμα, με τις δύο συναυλίες που πραγματοποίησαν στις 5μ.μ. και στις 7:30μ.μ. αντίστοιχα στην κατάμεστη αίθουσα της παλιάς μαθητικής εστίας. 

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα οι μαθητές της προκαταρκτικής κυρίως τάξης του ωδείου παρουσίασαν τις μουσικές τους ικανότητες στο βιολί, πιάνο, κιθάρα, κλαρινέτο, τραγούδι, μπουζούκι, αρμόνιο, παραδοσιακό κλαρίνο, ντραμς, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλα τα είδη της μουσικής (κλασική, μοντέρνα, έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή) τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε σύνολα. 

Μαθητές και καθηγητές συνεργάστηκαν δημιουργικά και χάρισαν ένα πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα, ενώ προσέφεραν σε όσους παρευρέθηκαν ένα πλούσιο μουσικό απόγευμα με γνωστές μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια. 

Τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών είχε ο διευθυντής κ. Γιώργος Λάμπρης και το διδακτικό προσωπικό του ωδείου. 

 Το Πρότυπο Ωδείο είναι γεγονός ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που παίζουν οι μαθητικές συναυλίες στη μουσική εξέλιξη των μαθητών. 

Μέσα από τις συναυλίες αυτές οι μαθητές όχι μόνο μαθαίνουν να εκφράζονται μέσω της μουσικής αλλά και να εξοικειώνονται με την παρουσία ακροατηρίου. 

Μέσα από τις απαραίτητες πολλαπλές πρόβες που γίνονται ενόψει των συναυλιών, οι μαθητές καθοδηγούνται πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως, για παράδειγμα, χαλιναγώγηση του τρακ, αρχές σκηνικής παρουσίας, συνεργασία με άλλους μαθητές σε μουσικά σύνολα κ.λ.π. 

Οι ίδιοι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν ξανά σε ακροατήριο στις τελικές εκπαιδευτικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.


thespro.gr Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.