Αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στη Θεσπρωτία, καλεσμένη του Βασίλη Γιόγιακα




Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξαγωγικές δυνατότητες των Ιχθυοκαλλιεργειών και της Τυροκομίας στη Θεσπρωτία, έδειξε η αντιπροσωπεία της Ταϊβάν, που επισκέφθηκε την Παρασκευή το Νομό, προσκεκλημένη του βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα. 



Ο επικεφαλής του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Γραφείου εκπροσώπησης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Ι. Χεκίμογλου σε συσκευαστήριο και επισκέφθηκε τον Ιχθυογεννητικό σταθμό και μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας. 



Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγήθηκε σε τυροκομική μονάδα της Παραμυθιάς και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με το τον Πρόεδρο κ. Αλέξ. Πάσχο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας αλλά και με επιχειρήσεις, με αντικείμενο τις πιθανές εξαγωγές από την περιοχή μας προς τη χώρα του. 



Στα πλαίσια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία της Ταιβάν, προσέφερε στα 2 Δημοτικά Σχολεία των Φιλιατών και στο Δημοτικό Σχολείο Σαγιάδας, παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Παππά, μπουφάν για όλα τα παιδιά, μέσω της πρωτοβουλίας “STUF FUND“ που υλοποιείται στη χώρα μας με την υποστήριξη του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα. 
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας κάθε έτος, χιλιάδες είδη ένδυσης διανέμονται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους της Ταϊβάν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός Δήμος Φιλιατών, ενώ διερευνήθηκαν πιθανοί τρόποι συνεργασίας για τη στήριξη και του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. 



Τέλος, το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του, μένοντας κατάπληκτοι από τον πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασ. Γιόγιακας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι: 
«Η σημερινή επίσκεψη έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης μου ως μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας στην Ταϊβάν Οι εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με την Ταιβάν είναι πυκνές με τον όγκο τους να υπερβαίνει σταθερά τα 190 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Δική μας δουλειά, είναι να προσπαθήσουμε να προβάλλουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προϊόντα της περιοχής μας και να διευκολύνουμε τις συζητήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή».


Αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στη Θεσπρωτία, καλεσμένη του Βασίλη Γιόγιακα Αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στη Θεσπρωτία, καλεσμένη του Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.