Ας βρεθεί η «γιατρειά» στη νομιμότητα - Του Πέτρου Μίντζα





«Γιατρειά» δεν βρίσκεται για τον πολύπαθο χώρο της Υγείας, η οποία καθώς φαίνεται δεν της έφθανε η οικονομική κρίση, ταλανίζεται και από την ατυχία να βρίσκονται στην πολιτική ηγεσία της πρόσωπα που, αν και γιατροί, δεν ενδιαφέρονται για την περίθαλψη των ασθενών αλλά για εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε πρόσφατα έναν ηχηρό κόλαφο στο υπουργικό δίδυμο των Ξανθού και Πολλάκη, ακυρώνοντας τις περισσότερες αλλαγές που έγιναν πριν από έναν χρόνο στις διοικήσεις των νοσοκομείων, επειδή οι διοικητές των νοσοκομείων που είχαν διοριστεί παλαιότερα «καρατομήθηκαν» χωρίς να αξιολογηθούν. Και αυτό γιατί «έπρεπε» να πάρουν τις θέσεις τους άλλοι, ώστε να μπορεί ο «πολύς» κύριος Πολλάκης να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την κυβέρνηση, έκανε δικό του και το κράτος.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι και εκεί, όπως το πολύπαθο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου παρέμεινε ο διοικητής που είχε διοριστεί από τους προηγούμενους κυβερνώντες, τα προβλήματα δεν λείπουν και η «κανονικότητα» στη λειτουργία του απέχει πολύ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το προσωπικό του νοσοκομείου είναι χωρισμένο στα δύο και η παραμονή του νυν διοικητή έχει γίνει αντικείμενο σκληρών δικαστικών διενέξεων και προσφυγών.

Μάλιστα, με εξώδικο που έφθασε πρόσφατα στο Υπουργείο Υγείας καθώς και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γιατρός του νοσοκομείου, ζητεί να ενεργοποιηθεί ο νόμος και να τεθεί σε αργία ο διοικητής καθώς του έχει ασκηθεί δίωξη για «διάπραξη με πρόθεση του ποινικού αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση». Αναφέρεται επιπλέον ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας την 1η Φεβρουαρίου 2017, αλλά ο κατηγορούμενος «ζήτησε, μέσω της δικηγόρου του, την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης λόγω προβληθέντος προβλήματος υγείας» και κατόπιν τούτου ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Με το εξώδικο ζητείται επίσης «η άμεση ενεργοποίηση της διοικητικής διαδικασίας του πειθαρχικού ελέγχου κατά του διοικητή», όπως και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι όλες αυτές οι ενέργειες οδήγησαν στο «πάγωμα» της ανανέωσης της θητείας του διοικητή, που διαθέτει, πλέον, στηρίγματα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι πάλι συνιστούν υπομονή διότι το θέμα περιπλέχθηκε μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Όπως και να έχει, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η συνεχιζόμενη κόντρα δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Και δεν θα διαφωνήσει μαζί μας που επιμένουμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχε επικρατήσει η ειρήνη, υπέρ της οποίας είχαμε κάνει έκκληση προ καιρού.

Αλλά αφού δεν ρίχνει κανένας νερό στο κρασί του, στο τέλος – τέλος ας εφαρμοστεί η νομιμότητα. Ή ζητάμε πολλά από την κυβέρνηση του κ. Πολλάκη; 


 
Ας βρεθεί η «γιατρειά» στη νομιμότητα - Του Πέτρου Μίντζα Ας βρεθεί η «γιατρειά» στη νομιμότητα - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.