Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ξεκινάει μόνιμη συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ





Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ξεκινάει μόνιμη συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων με στόχο την υποστήριξη προσφύγων στην προσπάθεια ένταξής τους στην τοπική κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δημιουργήθηκε το 2007 μετά από αίτημα των φορέων της πόλης. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Άρτα που μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη, την Αλεξανδρούπολη, ενώ από τον Ιούνιο του 2016 δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηπείρου υποστηρίζοντας ενεργά τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε κέντρα ανοιχτής υποδοχής και φιλοξενίας και σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να γίνουν πιο δεκτικοί στην ενσωμάτωση των προσφύγων, αφετέρου στη συμμετοχή των προσφύγων σε δράσεις και εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην πιο ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένες από τις δράσεις που προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα:

Διαδοχικές επισκέψεις από ομάδες προσφύγων στο χώρο της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας

Συμμετοχή των προσφύγων στην γιορτή των Ολοκληρώσεων στην οποία θα ολοκληρώσουν μέλη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ την θεραπευτική τους πορεία

Συμμετοχή των προσφύγων στην ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Συμμετοχή και διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων και τουρνουά ποδοσφαίρου έπειτα από την επιτυχή πραγματοποίηση αντίστοιχων αγώνων το καλοκαίρι του 2016

Κοινή συμμετοχή παρέμβασης καθαριότητας του Άλσους Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece!

Σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ υποδέχεται και πραγματοποιεί συνεδρίες με πρόσφυγες από όλα τα κέντρα διαμονής στην Ήπειρο με τη συμβολή διερμηνέων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ. Η υποστήριξη προσβλέπει τόσο σε θέματα εξάρτησης όσο και σε θέματα πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες. 


 
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ξεκινάει μόνιμη συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ξεκινάει μόνιμη συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.