Δημήτριος Ζορκάδης: Η προταση μου για το σχολείο Βούλγαρη




 
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: - ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥΛΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Μετά από έξι (6) χρόνια Λάθος Χειρισμών, Λάθος Κινήσεων, Αποτυχημένων Προσπαθειών ένταξης σε προγράμματα, δυστυχώς το Σχολείο Βούλγαρη παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος έξι χρόνια τώρα , αρκετές φορές σας προκάλεσα και προφορικά και γραπτά (με κατάθεση στο Δ.Σ) να δούμε πιο ζεστά και με μεγαλύτερη σοβαρότητα την εκμετάλλευση του Σχολείου Βούλγαρη.

Δυστυχώς με απαξιώσατε και όχι μόνο με απαξιώσατε αλλά στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η κυρία Δήμαρχος με κατηγόρησε ότι δεν ακούει ούτε από την αντιπολίτευση ούτε από εμένα προσωπικά κάποια πρόταση. Εύκολος τρόπος για να μεταφέρεις την αδυναμία, την αναποτελεσματικότητα, αλλά και την ευθύνη σου σε κάποιον άλλο.

Επειδή όμως αρκετές φορές κατέθεσα τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου, ίσως είναι ώρα και εγγράφως να δείξω την πρόταση μου για μία ακόμη φορά. Διαφωνώ κάθετα με την πρόταση της δημοτικής αρχής , σε καμία περίπτωση – όπως πολλά καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη – έτσι και εδώ πολλά αντικείμενα και πολλά θέματα δεν θα οδηγήσουν στο ζητούμενο.

Εκθεσιακοί Χώροι, Συνεδριακοί Χώροι, Μουσειακοί Χώροι Διάφορων Θεμάτων, Εκπαιδευτικοί Χώροι, Αίθουσες Προβολών, Αίθουσες Ενημερώσεων κ.τ.λ. . Αυτά είναι τα λίγα από αυτά που θα περιλαμβάνονται στα μεγαλεπήβολα σχέδια σας.

Πρωταρχικός στόχος για εμένα είναι πως αυτό το κτήριο θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη (κυρίως) οικονομικά της πόλης. Με δεδομένο ότι σήμερα μόνο η εξειδίκευση φέρνει αποτέλεσμα σας προτείνω, να μελετήσετε με γνώμονα το καλό της πόλης την πρόταση μου.

Πρόταση: «ΟΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ »

- Καλούμε τον επισκέπτη να ταξιδέψει στην ζωή της οικογένειας Βούλγαρη.
- Οδηγούμε τον επισκέπτη να δει από κοντά την γέννηση με την είσοδο και να φτάσει στο θάνατο αυτού του ευεργέτη με την έξοδο του κτηρίου.

Πάρα πολλά είναι αυτά που μπορούμε να παρουσιάσουμε ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρων του καθενός. Πολύ συνοπτικά για να φτάσουμε στο ζητούμενο έχουμε δύο όπλα στα χέρια μας.
1 Κερδίζουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του εσωτερικού τουρισμού είναι οι σχολικές εκδρομές.
2) Κερδίζουμε τον ξένο τουρίστα. Ποιος άραγε δεν θα θελήσει να δει από κοντά την ιστορία αυτής της οικογένειας .
Το να ζωντανέψεις και να μπορείς να παρουσιάσεις τη ζωή αυτής της οικογένειας είναι προνόμιο.

Τελειώνοντας θα σας παραπέμψω στην οικεία – μουσείο Γκαουντί στην Βαρκελώνη Ισπανίας και θα σας θυμίσω τον Θουκυδίδη :

« ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΓΝΩΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΔΕΙΝΟΙΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ»

Μετάφραση:
« ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ
ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ»

Δημήτριος Ζορκάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Σουλίου
"Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη"


Δημήτριος Ζορκάδης: Η προταση μου για το σχολείο Βούλγαρη Δημήτριος Ζορκάδης: Η προταση μου για το σχολείο Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.