Τιμήθηκε ο τέως βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης


Με ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεσπρωτίας, τιμήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής της ΝΔ, ο τέως βουλευτής του κόμματος στη Θεσπρωτία, με 6 εκλογικές επιτυχίες και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ηλία Βεζδρεβάνη.

Σύσσωμοι, η κομματική οργάνωση και τα μέλη του κόμματος που ήταν παρόντα,  χειροκρότησαν τον κύριο Βεζδρεβάνη, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά του στο κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τον ρόλο της παρουσίασης της προσωπικότητας και της προσφοράς του κυρίου Βεζδρεβάνη, ανέλαβε ένα από τα νεότερα μέλη της ΝΟΔΕ, ο θεματικός τομεάρχης δικαιοσύνης κ. Βασίλης Γ. Αναστασίου, την οποια και δημοσιεύουμε στη συνέχεια:

Με ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεσπρωτίας τιμούμε, σήμερα, με ειδική πλακέτα βράβευσης, το ιστορικό στέλεχος της Παράταξής μας, κατ’ επανάληψη και για πολλά χρόνια βουλευτή, τον κ. Ηλία Βεζδρεβάνη.

Η πλήρης αναφορά στην πολυσχιδή προσωπικότητα του κ. Βεζδρεβάνη είναι χρονοβόρα, για το λόγο αυτό θα περιορισθώ μόνο στο πολιτικό τμήμα αυτής. 
 
Οι παλαιότεροι εξ υμών θυμάστε τον κ. Βεζδρεβάνη
  • Ως Γενικό Γραμματέα του Φοιτητικού Συλλόγου Θεσπρωτών
  • Ως Πρόεδρο της ΕΡΕΝ Θεσπρωτίας
  • Ως Μέλος του 25μελους Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΡΕΝ Αθηνών
  • Ως Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Νεολαίας Αθηνών
  • Ως Πολιτικό Επιστήμονα
  • Ως Δημοσιογράφο
  • Ως Βραβευμένο Συγγραφέα αλλά και κριτικό λογοτεχνικών έργων
  • Ως Πρόεδρο της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στα Ιωάννινα
  • Ως Έφεδρο Αξιωματικό των Τεθωρακισμένων
  • Ως Δ/ντη του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Ελ. Καλογιάννη
  • Ως Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής, με 232 ψήφους έναντι 240 ψηφισάντων!!!
  • Ως Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Χώρας, με αρμοδιότητα από τη Λακωνία μέχρι την Κέρκυρα, ως Πρόεδρος των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Δυτικής Ελλάδας

Η πολιτική σταδιοδρομία του κ. Βεζδρεβάνη αρχίζει με τις τραγικές για τη ΝΔ εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, που δυσκολεύτηκε ακόμη και συνδυασμούς να καταρτίσει ανά την Ελλάδα, λόγω της πασοκικής παντοδυναμίας και του άκρατου λαϊκισμού, που είχε επικρατήσει στη χώρα. Να σας θυμίσω πως το ΠΑΣΟΚ τότε πήρε 62%, ενώ η ΝΔ μόλις 33,4%.

Ο κ. Βεζδρεβάνης, έχοντας σαφή επίγνωση της δυσμενούς και δύσκολης πολιτικής συγκυρίας, ανταποκρίθηκε στο αγωνιστικό κάλεσμα του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, υπεύθυνου τότε για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην Ήπειρο, γνωρίζοντας ποιος είναι ο Ηλίας Βεζδρεβάνης και όλη την προαναφερθείσα δράση του. Και φυσικά δικαιώθηκε για την επιλογή του αυτή. Έτσι λοιπόν, ο Ηλίας Βεζδρεβάνης συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία, αν και γνώριζαν καλά και οι δύο πως «οδηγείται σαν πρόβατο επί σφαγής…», όπως χαρακτηριστικά του επισήμανε ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Με εργατικότητα και περίσσιο ζήλο συμμετέχει στις κομματικές δομές και διαχρονικά εκλέγεται: Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Γεωργίας, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Εργασίας, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αντιπρόεδρος των Ο.Κ.Ε. Τύπου, ΠΕΧΩΔΕ, Αποδήμου Ελληνισμού και Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Ελληνο-Αλβανικής Φιλίας. Ακόμη ορίζεται από τη ΝΔ ως μέλος της Επιτροπής Απορρήτου της Βουλής. Το 1981 διορίστηκε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, ενώ το 1996, επί αρχηγίας Κων/νου Καραμανλή, εκλέχτηκε στην ίδια θέση, με 4ετή θητεία.

Και όλα αυτά χωρίς να απουσιάσει από το θεσπρωτικό λαό και τα χωριά της Θεσπρωτίας, που επισκεπτόταν συχνότατα, φέρνοντας τα προβλήματά τους στη Βουλή. Από το 2000 και εντεύθεν, ζει στον τόπο μας και ανταποκρίνεται πρόθυμα σε κάθε προσκλητήριο της Παράταξης, προσφέροντας απλόχερα τη σοφία και την πολύχρονη εμπειρία του σε όλους εμάς τους νεότερους.

Με την παροιμιώδη εργατικότητά του, τη χρηστή διοίκηση και την έντιμη διαχείριση δισεκατομμυρίων δραχμών, την άριστη συνεργασία του με όλους τους αιρετούς, με την ευγενική συμπεριφορά και το συνεχές «αφούγκρασμα» όλων των πολιτών, άφησε σημαντικό έργο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εύλογα, λοιπόν, ολόκληρος ο τύπος της περιοχής τον κατευόδωσε με τα πιο επαινετικά σχόλια:

«Ήταν ένας ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ αξιωματούχος»!!!

Ακόμη και σήμερα, ύστερα από 26 χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το θεσπρωτό Περιφερειάρχη κ. Ηλία Βεζδρεβάνη.

Αξιότιμε κ. Βεζδρεβάνη, σεβαστέ μας κ. Ηλία,

με τη σημερινή εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπό σου δεν σε αποστρατεύουμε. Απεναντίας, δείχνουμε το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη μας στο πρόσωπό σου. Αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά σου στον τόπο μας και την Παράταξή μας, το λιγότερο που σου οφείλει η ΝΟΔΕ, αλλά και ολόκληρος ο θεσπρωτικός λαός, είναι αυτή η πλακέτα, ως ελάχιστος φόρος τιμής.
Τιμήθηκε ο τέως βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης Τιμήθηκε ο τέως βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.