Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα





Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων καθαριστριών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο), επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η ιδιωτική εταιρεία (με την επωνυμία JCB security and facility Α.Ε.(My Services) με έδρα την Αθήνα) που έχει αναλάβει με εργολαβία το έργο της καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο) αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους, εξαθλιώνοντας τους στο βωμό της κερδοσκοπίας.

Άτομα που εργάζονται καθημερινά σε ιδιαίτερα κακές και επικίνδυνες συνθήκες δεν πληρώνονται ούτε καν τον μισθό πείνας (με 3,00 ευρώ την ώρα) για να καλύψουν στοιχειωδώς τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Με τον φόβο και την απειλή της απόλυσης δεν διεκδικούσαν μέχρι τώρα τα αναφαίρετα δικαιώματα τους, όπως είναι αυτό της πληρωμής της εργασίας τους με αποτέλεσμα η στυγνή εκμετάλλευση να παρατείνεται.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι παρασιτικός.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας συμπαραστέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των καθαριστριών και απαιτεί την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών.

Να καταργηθεί στην πράξη το σύγχρονο καθεστώς εκμετάλλευσης των εργαζόμενων θέτοντας ξανά ως βάση την σταθερή και αξιοπρεπή εργασία ως πρωταρχικό σκοπό.

Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων.

Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. 


 
Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα  Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.