Επικίνδυνη οβίδα εντοπίστηκε κατά την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (+ΦΩΤΟ)




Μια ανοιξιάτικη ημέρα σαν την σημερινή θα έπρεπε από νωρίς να βγω και να απολαύσω τις ομορφιές της. 
Θεωρώ όμως υποχρέωση μου να θίξω ένα σημαντικό ζήτημα …αυτό τις ασφάλειας από κίνδυνους που καμιά φορά δεν έχουμε γνώση ή αγνοούμε!! 
Όλοι θα πρέπει να ξέρουμε (ή επιτέλους να αρχίζουμε να μαθαίνουμε ) την Ιστορία του σημαντικότερου και ψηλότερου βουνού στον Νομό της Θεσπρωτίας 
Είναι η Μουργκάνα με ύψος τα 1806 στα σύνορα με την Αλβανία που την περίοδο του εμφυλίου έγινε ένα από τα σημαντικά μέρη αντιπαράθεσης. 
Το βουνό έζησε το μένος μα και τον πόνο του αδερφοκτόνου πολέμου 
Οι πλαγιές της είναι ποτισμένες με αίμα, δάκρυ και φυσικά πολύ ΘΑΝΑΤΟ …..
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά κατάλοιπά του καραδοκούν ακόμα στο βουνό. Πυρομαχικά, νάρκες, οβίδες που όσο και να φαίνεται παράξενο μπορούν να “σκορπίσουν” ακόμα το θανάσιμο φορτίο τους. 
Αν ρωτήσετε στα χωριά της Μουργκάνας θα σας πουν Ιστορίες για άτομα, κυρίως παιδιά, που για χρόνια μετά τον Πόλεμο τραυματιζόταν ή έχαναν την ζωή τους «παίζοντας» με τέτοια αντικείμενα. 
Αφορμή για τα παραπάνω είναι η φωτογραφία από την Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (Κυριακή 2/4/2017) που φαίνεται ένα μεταλλικό αντικείμενο. 
Αυτό το αντικείμενο κατά πάσα πιθανότητα είναι κεφαλή μάχης από ρουκέτα ή βόμβα που χρησιμοποιούσαν μαχητικά αεροσκάφη της τότε ΕΒΑ (Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας) εναντίων του ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας). 
Μπορεί να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες αλλά αυτό το πυρομαχικό ακόμα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε κάποιον ή κάποιους που θα το περιεργαστούν. 
Πρέπει ο καθένας από μας που βρίσκουμε τέτοια αντικείμενα είναι πρώτον να μην τα αγγίζουμε και σημαντικότερο να σημειώνουμε την θέση τους ώστε οι αρμόδιες αρχές να ειδοποιούνται και εάν επιβεβαιωθεί από ειδικούς ότι πρόκειται για επικίνδυνο υλικό να προβαίνουν σε εξουδετέρωση του.
Λεωνίδας Τζάνης


 
Επικίνδυνη οβίδα εντοπίστηκε κατά την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (+ΦΩΤΟ) Επικίνδυνη οβίδα εντοπίστηκε κατά την εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Μουργκάνα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.