Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ηγουμενίτσα



Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε σήμερα την Ηγουμενίτσα, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής. Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν ο ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης. 

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του φορέα. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια το έργο του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας προχωρά με γοργούς ρυθμούς εμφανίζοντας θετικό πρόσημο. Τόνισε, ότι «με τη στήριξη και χρηματοδότηση του Υπουργείου βρισκόμαστε πια στην ολοκλήρωση της Β΄ φάσης επέκτασης του λιμένα Ηγουμενίτσας, έργο που εκκρεμεί από το 2006». Σημείωσε δε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της Γ΄ φάσης του έργου, επένδυση ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της «Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF) εξασφαλίζονται 11,5 εκατομμύρια ευρώ για τη κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, το οποίο θα συνδέεται με την Εγνατία οδό. 

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι τα έργα επέκτασης των λιμενικών υποδομών της Ηγουμενίτσας, αναβαθμίζουν σε σημαντικό βαθμό τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής, τουριστικής, αλλά και εμπορευματικής κίνησης του λιμένα, με συνέπεια το λιμάνι Ηγουμενίτσας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αδριατική.
Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ηγ. κ. Ανδρέας Νταής παρέδωσε στον Υπουργό τα σχέδια εκτάσεως 365 στρεμμάτων, προκειμένου να παραχωρηθούν από τον φορέα στον Δήμο. 

Εν συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό και μέσα. Ο κ. Κουρουμπλής δεν παράλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη ομιλία της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, κατά τις εργασίες του 10oυ Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου στο Αμβούργο, κατά την οποία εξήρε το έργο των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που κατάφεραν να σώσουν χιλιάδες πρόσφυγες.
Στη συνέχεια ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο. 
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υπουργό στον Δημαρχείο της πόλης, λέγοντάς του ότι η θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Δημάρχους, μία σχέση η οποία συνεχίζεται και με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υ.ΝΑ.Ν.Π. 
Ο κ. Λώλος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παραχώρηση του πολύ σημαντικού τμήματος από τον Ο.Λ.Η.Γ. προς τον Δήμο, ζητώντας από τον Υπουργό να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη, λόγω της όχλησης από την κίνηση στο λιμάνι. 
Ο κ. Κουρουμπλής, παρέδωσε στον Δήμαρχο το φάκελο με τα σχέδια της έκτασης που θα παραχωρηθεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Κουρουμπλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ για το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης της χερσαίας ζώνη, ο Υπουργός απέφυγε να δεσμευθεί με συγκεκριμένη ημερομηνία, απαντώντας γενικά πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Τα κομμάτια που πρόκειται να παραχωρηθούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, είναι από το Βόρειο τμήμα του Τελωνείου Ηγουμενίτσας μέχρι και το Δρέπανο - Μακρυγιάλι , με εξαίρεση το τμήμα μπροστά από τα γηπεδάκια τένις στα βραχάκια, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα μαρίνα σκαφών, καθώς και η παραλία της Πλαταριάς, εξαιρούμενου του τμήματος του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο θα μετατραπεί σε τουριστικό καταφύγιο.
   
Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Υπουργού στην Πλαταριά, στην ψαροταβέρνα "Κοκόσης", όπου το μενού περιελάμβανε ψάρια της περιοχής.



Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη  του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.