ΕΠΑΜ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους





«Όποιος λέει ότι θα λύσει το πρόβλημα του χρέους με νέο νόμισμα, παλαιά δραχμή, νέα δραχμή δεν έχει καμία δυνατότητα. Τα πράγματα είναι απλά διότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν». Αυτό τόνισε στην ομιλία του την Τετάρτη 5 Απριλίου ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στην κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» του ξενοδοχείου Royal Olympic, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την ημερίδα που προηγήθηκε στις 19 Μαρτίου με θέμα «Δημόσιο Χρέος, Γιατί είναι δυνατή η διαγραφή του». 
Ο Δ. Καζάκης ανέπτυξε και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το χρέος από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα καθώς και τις μεθόδους μέσω των οποίων η χώρα μπορεί να απαλλαγεί δια παντός από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις δυνατότητες που η διεθνής κοινότητα προσφέρει μέσω του διεθνούς Δικαίου για την ολοσχερή διαγραφή του. 
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στο παγκόσμιο ζήτημα του χρέους, παραλληλίζοντάς το με το σήμερα, αποσαφήνισε ότι οφείλουμε ευθύς εξαρχής να μην αναγνωρίσουμε το δημόσιο χρέος στο σύνολό του. 
Να το καταγγείλουμε ως παράνομο, καταχρηστικό και απεχθές. 
Όχι με επιτροπές λογιστικού ελέγχου, αλλά ως προϊόν και πολιτικό μέσο επιβολής καθεστώτος κατοχής της Ελλάδας και κατάλυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ελληνικού λαού με πρώτο το δικαίωμα της ελεύθερης αυτοδιάθεσης. 
Μόνο έτσι μπορεί να σβήσει το σύνολο του χρέους, χωρίς κανείς να μπορεί να το επαναφέρει. 
Ταυτόχρονα φυσικά με την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ. Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η ομιλία του κ. Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη και σφαιρική ιστορική ανασκόπηση για την καταγωγή του χρέους και των μορφών του. 
Να σημειωθεί ότι τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη ημερίδα δόθηκαν πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες των παρευρισκομένων, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις του ΕΠΑΜ θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο κ. Πέδρο Ολάγια, φιλόσοφος, συγγραφέας και ελληνιστής, ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής τράπεζας Ανάπτυξης και από τους κομματικούς και πολιτικούς φορείς, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ και της ΛΑΕ ο κ. Παναγιώτης Μαντάς μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΔΗΚΚΙ και ο Γιώργος Μπούτρης Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής ΔΗΚΚΙ. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο κ. Διονύσης Φλαμιάτος Γραμματέας Πολιτικού Συμβουλίου ΔΗΚΚΙ, ο κ. Μανώλης Καλλιγιάννης πρόεδρος κόμματος Φιλελευθέρων, ο κ. Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ο κ. Ηλίας Σταμπολιάδης καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. 
Επίσης, αναγνώστηκε επιστολή της κ. Ζωής Γεωργαντά, πρώην στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 
Πυρήνας ΕΠΑΜ Θεσπρωτίας


 
ΕΠΑΜ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους ΕΠΑΜ Θεσπρωτίας: Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.