Αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για βελτίωση τμήματος οδού Πάργα-Κανάλι




Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θεωρώντας ότι η βελτίωση των υποδομών (οδικών), αποτελεί πρωταρχικής σημασίας δράση για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά για τον τουρισμό, απέστειλε σχετικό αίτημα (συνημμένο αρχείο) στην Περιφέρεια Ηπείρου για την βελτίωση του τμήματος διασταύρωση Πάργας – Κανάλι, του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα Πρέβεζα.

Ο Περιφερειάρχης κο Αλ. Καχριμάνης, που καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηπείρου, παρουσιάζοντας εξαιρετικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση, και για άλλη μια φορά τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά το αίτημά μας, στηριζόμενοι στην οξυδέρκεια και ευαισθησία του για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ. ΑΛ. ΠΑΣΧΟΥ

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή, όπως άλλωστε πράττετε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, αίτημά μας για την βελτίωση του δρόμου από την Πάργα έως και το Κανάλι Πρεβέζης, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την προσπάθειά σας για βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Η πρωτοβουλία σας για την δημοπράτηση και ολοκλήρωση της βελτίωσης του δρόμου στο τμήμα Καρτέρι – Πάργα έχει ήδη επιφέρει θετικότατα αποτελέσματα τόσο στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας (Πέρδικα, Σύβοτα, Πλαταριά) και στην Πάργα όσο και στην ασφαλή μετακίνησή τους με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο κομμάτι αυτό και η διαδρομή πλέον να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητά τους και κατ’ επέκταση αρνητική ανάμνηση από το τουριστικό μας προϊόν.

Ενόψει και της λειτουργίας της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, που ελπίζουμε και αναμένουμε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα της ακριτικής μας περιοχής, κρίνουμε ότι είναι επιβεβλημένο να προνοήσουμε για την βελτίωση των υποδομών μας με την δημοπράτηση του έργου από τον κόμβο της Πάργας μέχρι το Κανάλι της Πρέβεζας, έργο που πέραν της δυναμικής υποστήριξης του τουρισμού σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, θα εξασφαλίσει ακόμη καλύτερες συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και φυσικά μείωσης των τροχαίων, μιας και το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι πολύ μεγάλο.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να δείτε θετικά το αίτημά μας και στην περίπτωση κατά την οποία η Περιφέρεια δεν είναι σε θέση να διαθέσει πιστώσεις εξ ιδίων, εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί ως προέκταση είτε της εργολαβίας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, είτε στην εργολαβία «σκούπα» ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αμφιλοχίας – Πρέβεζας.

Εν αναμονή θετικών εξελίξεων στο ανωτέρω αίτημά μας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος 


 
Αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για βελτίωση τμήματος οδού Πάργα-Κανάλι Αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για βελτίωση τμήματος οδού Πάργα-Κανάλι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.