ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: 5.875€ για λογαριασμό κινητών σε ένα 2μηνο; - Του Σταύρου Κωστάρα





Ο καλύτερος πελάτης της τηλεφωνικής εταιρίας με την οποία συνεργάζεται πρέπει να είναι η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.

Γιατί ποιος άλλος πελάτης θα πλήρωνε, σε εποχές «λιτότητας», και για δύο μόνο μήνες λογαριασμούς για κινητά τηλέφωνα 6.000 ευρώ περίπου. 
Η δική μας λοιπόν ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας πλήρωσε σε τηλεφωνική εταιρία για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016, το ποσό των 5.875 ευρώ για να μιλάνε κάποιοι υπάλληλοί της στα κινητά τους τηλέφωνα!!
Και επειδή ξεπέρασε τον προϋπολογισμό του 2016 κατά 3.040 ευρώ και για να μην φανεί η υπερβολική αυτή διαφορά, απλά φρόντισε και πέρασε τα χρήματα αυτά στα έξοδα της επόμενης χρονιάς και τα πλήρωσε ως χρέη παρελθόντων ετών τον Ιανουάριο του 2017!! 
‘Έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Και για να μην ξαναγίνει τι έκανε;
Απλά αύξησε το χρηματικό ποσό στον προϋπολογισμό του 2017 και από 10.000 ευρώ τα έκανε 20.000 ευρώ!! 
Γιάννης κερνάει όλοι πίνουν δηλαδή!!
Σάμπως τι είναι 20.000 ευρώ!!!
Ψιλά είναι για την ΔΕΥΑΗ που διαχειρίζεται «εν λευκώ» πολλά εκατομμύρια ευρώ!!
Κύριοι της ΔΕΥΑΗ.
Τα 5.875 ευρώ που πληρώσατε εσείς σε δύο μόνο μήνες για τα κινητά σας τα παίρνει ένας συνταξιούχος σε 1 χρόνο. 
Και τα 20.000 φτάνουν να ζήσουν 2 οικογένειες για ένα ολόκληρο χρόνο!!!
Δεν κατάλαβα; 
Οι γιορτές σας επηρέασαν; 
Ή ήρθε το τελείωμα του χρόνου και είπαμε να φάμε ότι υπόλοιπο είχε μείνει στην πίστωση;
Και πλέον των παραπάνω, και επειδή διαχειρίζεστε χωρίς κανένα ουσιαστικά έλεγχο τεράστια χρηματικά ποσά, θεωρώ ότι έχετε υποχρέωση και οφείλετε να μας απαντήσετε από την ΔΕΥΑΗ στα παρακάτω ερωτήματα:
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των κινητών τηλεφώνων που πληρώνει η ΔΕΥΑΗ? Με ποια απόφαση της επιχείρησης καθορίστηκε ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι που δικαιούνται να τους πληρώνει η ΔΕΥΑΗ, δηλαδή στην ουσία εμείς οι καταναλωτές, το κινητό τηλέφωνο;
 Πόσα χρήματα δικαιούται να ξοδεύει κάθε μήνα κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου και με ποια απόφαση καθορίστηκε το ποσό αυτό;
Πως δικαιολογούνται τα υπερβολικά ποσά που πληρώνει;
Και επιπλέον ποια σύμβαση έχει υπογράψει η ΔΕΥΑ με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζεται; 
Έχει κάνει εταιρική σύμβαση για να μην πληρώνουμε εμείς οι «πελάτες» τουλάχιστον τα τηλεφωνήματα που κάνουν οι υπάλληλοι μεταξύ τους?
Διότι, ως γνωστό, για εταιρικούς πελάτες και για τέτοια μεγάλα ποσά οι εταιρικές συμβάσεις προβλέπουν, αν μη τι άλλο, δωρεάν τηλεφωνήματα για τις μεταξύ των πελατών συνομιλίες, αλλά και μεγάλο χρονικό περιθώριο συνομιλιών με τρίτους το οποίο καλύπτεται από έναν πάγιο ποσόν!!
Υπάρχει εν τέλει κάποια σύμβαση με την εταιρία κινητής;
Ποιος την έχει υπογράψει;
Εγκρίθηκε με κάποια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης;
Έγιναν κάποιες προσφορές και αποδεχτήκατε την καλύτερη;
Κάνατε τέλος πάντων κάποια έρευνα αγοράς και σύγκριση των τιμών;
Διότι ως γνωστόν πολλές εταιρίες για τέτοια ποσά κάνουν μετάνοιες και παρακαλάνε να γίνετε πελάτες και προσφέρουν πάρα πολλές διευκολύνσεις και μειώσεις στα πάγια και στους λογαριασμούς!!!
Και τέλος σε ποιο όνομα είναι οι συνδέσεις αυτές;
Είναι συνδέσεις για τις οποίες έχει υπογράψει σύμβαση η ΔΕΥΑΗ με την εταιρία? Σε ποιο όνομα εκδίδονται οι λογαριασμοί;
Έχει μπει τουλάχιστον κάποιο όριο στο ύψος των ποσού που καταβάλει η ΔΕΥΑΗ για τα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων της; 
Διότι, για παράδειγμα, στους Δήμους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι δικαιούνται ένα ποσό κάθε μήνα για τα έξοδα του κινητού τους. 
Για το δήμο Ηγουμενίτσας ο δήμαρχος δικαιούται 160 ευρώ κάθε μήνα και ο κάθε αντιδήμαρχος 60 ευρώ. 
Έτσι συνολικά ο Δήμος επιβαρύνεται με 460 ευρώ το μήνα και συνολικά 5.520 ευρώ το χρόνο!! 
Δηλαδή λιγότερα από όσα ξόδεψε η ΔΕΥΑΗ σε δύο μόλις μήνες!!
Για την ΔΕΥΑΗ με έναν γενικό διευθυντή και ένα πρόεδρο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος, και συνεπώς λαμβάνει από τον Δήμο το ποσό των 60 ευρώ το μήνα για το τηλέφωνό του, πόσα πληρώνει αυτή η επιχείρηση που, από ότι φαίνεται, δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο?
Τα ίδια σχεδόν συμβαίνουν και με τα σταθερά τηλέφωνα της εταιρίας. 
Η ΔΕΥΑΗ διατηρεί 8 τηλεφωνικές συνδέσεις σε δύο διαφορετικές εταιρίες και καταβάλει ετησίως το ποσό των 5.800 ευρώ περίπου. 
Από αυτά τα 1.900 ευρώ σε μία εταιρία για 4 τηλεφωνικές συνδέσεις και τα άλλα 3.900 ευρώ στην άλλη, η οποία έχει και την αποκλειστικότητα στις συνδέσεις των κινητών, για άλλες 4 συνδέσεις.
Φαίνεται εκεί στην ΔΕΥΑΗ δεν τους έχει πει κανένας ότι υπάρχουν τηλεφωνικές εταιρίες οι οποίες προσφέρουν, με ένα μικρό πάγιο, απεριόριστη ομιλία προς αστικές και υπεραστικές κλήσεις, απεριόριστο ιντερνέτ, καθώς και πολλές ώρες δωρεάν ομιλίας προς κινητά τηλέφωνα. 
Με τον τρόπο αυτό, και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η ΔΕΥΑΗ θα κατέβαλε σχεδόν τα μισά έξοδα, από τα 5.800 ευρώ που καταβάλει για τα σταθερά τηλέφωνα, έχοντας μείωση των εξόδων κατά 2.900 ευρώ το χρόνο περίπου!!
Για δε τα κινητά;
Ας δούμε αν θα απαντήσουν αυτή τη φορά!! Διότι δεν το συνηθίζουν!!!! 



 
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: 5.875€ για λογαριασμό κινητών σε ένα 2μηνο; - Του Σταύρου Κωστάρα ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: 5.875€ για λογαριασμό κινητών σε ένα 2μηνο; - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.