"Πρωτομαγιάτικα" σκουπίδια στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)




Πρωτομαγιά, ημέρα γιορτής, και οι περισσότεροι από εμάς ή όσοι μπορούμε ακόμα, επιλέξαμε να κάνουμε τη βόλτα μας στη φύση.

Για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως τα Γιάννενα, η επιλογή του προορισμού τους ήταν τα γραφικά Σύβοτα και οι παραλίες μέχρι και την Πέρδικα.

Δυστυχώς όμως, οι χιλιάδες επισκέπτες αντίκρισαν αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα, με ένα βουνό από σκουπίδια και μπάζα, πάνω στον δρόμο Σύβοτα - Πέρδικα, κοντά στην Αγία Παρασκευή.


Τα σκουπίδια προφανώς και τα πέταξε στο σημείο, κάποιος ή κάποιοι από τους "επαγγελματίες", που έτρεξαν τελευταία στιγμή να σουλουπώσουν για να ανοίξουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους, ξεφορτώνοντας στο σημείο ότι παλιατζούρα αφαίρεσαν από την ανακαίνισή τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης τους.

Και είναι αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη και που κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Θα έπρεπε όμως και η δημοτική αρχή να είχε ενημερωθεί από τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και να είχε μεριμνήσει για την έγκαιρη απομάκρυνσή τους, αφού ήταν αναμενόμενη η αυξημένη κίνηση λόγω της πρωτομαγιάς.

Πρέπει επιτέλους όλοι μας, πολίτες, επαγγελματίες και δημοτική αρχή, να καταλάβουμε, πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά από τις πρακτικές μας και κυρίως να απαλλαγούμε από τη λογική του ωχαδερφισμού που μας διακατέχει, εάν θέλουμε να καυχιόμαστε πως διαθέτουμε την Καραϊβική της Μεσογείου.

Εκτός και εάν βολευόμαστε, κάνοντας απλά μία "αρπαχτή"...



"Πρωτομαγιάτικα" σκουπίδια στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) "Πρωτομαγιάτικα" σκουπίδια στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 02, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.